
Château Larcis Ducasse St-Émilion 1. Grand Cru Classé B 2016
“99 points. Spellbinding with shitake mushrooms, wet earth and moss” - J. Suckling
“98 points. Superb nose of iris with magnificent clarity of fruit.” - Yohan Castaing
Anmeldelser af Château Larcis Ducasse St-Émilion 1. Grand Cru Classé 2016
Om Château Larcis Ducasse
100 point fra Robert Parker til Larcis Ducasse 2005 var et af flere vægtige argumenter bag forfremmelsen af slottets Grand Vin fra "Grand Cru Classé" til "1. Grand Cru Classé B" i 2012.
Larcis Ducasse, der har været familiejet i mere end 100 år, har fra starten været velsignet med et sydskrånende kalkstensterroir i samme topklasse som hos sin berømte nabo, Château Pavie, men indfrielsen af verdensklassepotentialet lod længe vente på sig…
Først 12 år efter det seneste generationsskifte i 1990 begyndte forvandlingen at tage fart. Den nye ejer, Jacques-Olivier Gratiot, lavede sit klogeste move i 2002, hvor han overlod driften til Nicolas Thienpont og Stéphane Derenoncourt.
Superduoen indførte en serie ændringer, der til sammen har flyttet kvaliteten op i mesterklassen. Fx forlængede de høstperioden fra tre dage til flere uger, så alle druer nu kunne høstes ved ideel sukker- og smagsmæssig modenhed. Dernæst blev druesorteringen skærpet - og for at minimere oxidering af vinens frugt, ophørte al knusning af druerne inden gæringen. Siden 2005 er produktionen konverteret til økologi.
En lille del af slottets 11 hektar vinmarker befinder sig på St-Émilions fossilsholdige plateau, men hovedparten, 85%, ligger på sydvendte terrasser med kalkholdig mergel, side om side med nabomarkerne fra Château Pavie. Kombinationen af soleksponering og den hvidlige, kølige kalkjord giver eksotisk frugtig vin med frisk mineralitet i behold.
Afhængigt af årgangen består Le Grand Vin af ca. 85% Merlot og 15% Cabernet Franc, der efter endt gæring modner 18 måneders på barriquefade, heraf ca. 60% helt nye.
Andenvin: Murmure de Larcis Ducasse.
Om Chateau Larcis Ducasse
Larcis Ducasse, der har været familiejet i mere end 100 år, har fra starten været velsignet med et sydskrånende kalkstensterroir i samme topklasse som hos sin berømte nabo, Château Pavie, men indfrielsen af verdensklassepotentialet lod længe vente på sig…
Først 12 år efter det seneste generationsskifte i 1990 begyndte forvandlingen at tage fart. Den nye ejer, Jacques-Olivier Gratiot, lavede sit klogeste move i 2002, hvor han overlod driften til Nicolas Thienpont og Stéphane Derenoncourt.
Superduoen indførte en serie ændringer, der til sammen har flyttet kvaliteten op i mesterklassen. Fx forlængede de høstperioden fra tre dage til flere uger, så alle druer nu kunne høstes ved ideel sukker- og smagsmæssig modenhed. Dernæst blev druesorteringen skærpet - og for at minimere oxidering af vinens frugt, ophørte al knusning af druerne inden gæringen. Siden 2005 er produktionen konverteret til økologi.
En lille del af slottets 11 hektar vinmarker befinder sig på St-Émilions fossilsholdige plateau, men hovedparten, 85%, ligger på sydvendte terrasser med kalkholdig mergel, side om side med nabomarkerne fra Château Pavie. Kombinationen af soleksponering og den hvidlige, kølige kalkjord giver eksotisk frugtig vin med frisk mineralitet i behold.
Afhængigt af årgangen består Le Grand Vin af ca. 85% Merlot og 15% Cabernet Franc, der efter endt gæring modner 18 måneders på barriquefade, heraf ca. 60% helt nye.
Andenvin: Murmure de Larcis Ducasse.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype