



Château La Dominique St-Émilion Grand Cru Classé 2016 i trækasse
Grand Cru Classé og nabo til Cheval Blanc… Med et superbt terroir, sammenligneligt med den berømte nabos, kan det næppe undre, at La Dominique har fået færten af de forjættede 100 anmelderpoint. Da byggematadoren Clément Fayat overtager slottet i 1969, er der dog ikke meget, som peger i perfektionens retning. Med årene er kvaliteten løftet gevaldigt fra mark til kælder.
Færre druer pr. hektar høstes, mens manuel sortering af hver klase er ny procedure. En hyppig gæst i den arkitekttegnede state-of-the-art gæringshal og vinkælder fra 2012, er den verdensberømte ønolog Michel Rolland, der har forvandlet La Dominque til højrebreddens måske mest spændende Cru Classé-køb.
Château La Dominique St-Émilion Grand Cru Classé 2016 i trækasse passer godt til...
Om Chateau la Dominique
2. Vin: Relais de La Dominique
Beliggenhed: St-Émilion
Beplantet areal:29 ha
Plantede druesorter: 81 % Merlot, 16 % Cabernet Franc, 3 % Cabernet Sauvignon
Fadmodning: 16 mdr. 60 % ny barrique
Moderne. Højteknologisk. Fremtidens vindyrkningsmetoder.
Chateau La Dominique er fremtidens svar på et Saint-Émilion Grand Cru Classé-slot. Placeret mellem Pomerol og Saint-Émilion by, kan slottet dateres tilbage til det 17. århundrede, hvor det oprindeligt var kaldt Durieu, og hvor en ejerfamilie senere hen skiftede navnet til først Dominique og til sidst La Dominique.
Da Clément Fayat overtog slottet i 1969, var der ikke meget tilbage af det slot, som grænser op til verdenskendte slotsmarker som Chateau Cheval Blanc og Chateau Figeac. Han valgte et par år senere at skrue gevaldigt op for kvalitetskontrollen. Færre vindruer pr. hektar blev høstet, maskinhøst stoppede og manuel håndsortering af hver enkel drueklase blev procedure. Dette sørger for, at kun de absolut bedste druer bliver brugt til at lave deres topvin. De laver en lige så spændende andenvin ved navn Relais de la Dominique.
Slottet har 29 hektar, som er plantet i forlængelse af Pomerols ler- og grusplateau, hilket er ideelt til de sent modnende druetyper. En dybdegående jordbundsundersøgelse har øget tilstedeværelsen af Cabernet Franc, som giver spændstighed og friskhed. Højteknologiske og højpræcisions vinproduktionsmetoder bliver brugt til at fremhæve vinens potentiale og afsindigt spændende frugtniveau. Hvert år bliver alle vindyrkningsmetoder og -processer gennemgået og optimeret for altid at højne kvaliteten.
Slottet, ligesom flere og flere slotte i Bordeaux, er også begyndt at slå over til økologi. De har 5 hektar, som er produceres økologisk på et eksperimentelt niveau med henblik på at lade denne del af produktionen vokse.
Lagring af vinen foregår op til 16 måneder, hvoraf 60% kommer i nye fade og resten i genbrugte fade samt rustfrit stål. Druesammensætningen er på 81% Merlot, 16% Cabernet Franc og 3% Cabernet Sauvignon..
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold