



Château Haut-Bailly Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2012 i trækasse
”Når det kommer til typicitet, konsistens, harmoni, stilfuldhed og kvalitet til prisen, er Haut-Bailly svær at slå.” – Bordeaux-guruen Stephen Brook
Haut-Bailly er lige i hælene på Haut-Brion…Og Vinum sammenligner ligefrem slottets fremragende 2012'er med 1. Cru Classé Lafite og Ch. Margaux!
Pessac-Léognan har kun et slot med status af 1. Cru Classé-status, hvilket i første omgang skyldtes at der var sygdomme i markene i 1855, da verdensudstillingen i Paris blev afholdt og klassifikationen grundlagt. Man kan kun gisne om, hvilken status Haut-Bailly villle få den dag i dag, når man ser de anmeldelser som vinene får.
Haut-Bailly har en storslået historie og råder over nogle af Pessac-Léognans (og Bordeaux’) ældste vinstokke, der er mere end 120 år gamle! Chateau Haut-Bailly forener feminin ynde med smagsdybde og gemmepotentiale samt klassiske Pessac-Léognan-noter af pibetobak. Finkornet struktur og luksuriøse krydderier tilføres fra modning på nøje udvalgte franske barrique-fade, heraf 50% nye.
Den udsøgte Bordeaux går fremragende til alle typer af klassiske kødretter: Andeconfit, vildt, saftige oksesteaks, lam og kalv – f.eks. frikassé eller brisler - samt smagsintense oste. Nydes ved 16-18 °C
Hvordan er Château Haut-Bailly Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2012 i trækasse fremstillet?
Château Haut-Bailly Pessac-Léognan Cru Classé 2012 er fremstillet på et blend af 60 % Cabernet Sauvignon og 40 % Merlot. Når druerne ankommer til vineriet bliver de nænsomt knust, hvorefter de får lov til at koldmacerere inden gæringen, der finder sted i 54 speciallavede, temperaturregulerede cement- og ståltanke. De matcher hver især størrelsen på parcellerne og er hhv. 50, 70, 89, 90 og 110 hektoliter. Vinen modner i 16-18 måneder på franske egetræsfade, heraf 50 % nye fade i årgang 2012.
Om Chateau Haut-Bailly
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage



