
Château de Roques Lussac Saint-Émilion “Cuvée Merlateau” 2009
Drømmeårgangen 2009, wauw...! Denne snart 12 år gamle topvin er landet i forrygende form – direkte fra slottets mørke kældre i Bordeaux.
Det var danske Michelle Lyng Sublett fra Château de Roques, der tippede os om familiens suverænt sexede Merlot-blend....
Flagskibet, der kommer fra 45 år gamle vinstokke og er forkælet på 100% nye barriquefade, er så forbløffende mørk og frugtkoncentreret en højrebreds-krabat, at man uværgerligt tænker St-Émilion Grand Cru Classé... Her siger etiketten dog Lussac.
Rent faktisk har Michelle et spændende væddemål kørende med flere andre højrebredsproducenter om, hvornår ”satellitterne” stopper og bliver til rigtig St-Émilion.
”Når dét sker bliver Château de Roques, sammen med mange andre, pr. automatik Grand Cru og derefter Grand Cru Classé 2 år efter. Spørgsmålet er ikke hvorvidt, men hvornår! Mit bud er 2028.” / Michelle Lyng Sublett
Et vovet statement? Gør os lige den tjeneste at smage ”Cuvée Merlateau”, før du afsiger din dom... Fantastisk bordeaux-value!
Nyd den til urtekrydrede steaks, lam, andeconfit, vildtretter med svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château de Roques Lussac Saint-Émilion “Cuvée Merlateau” 2009?
Mørk kirsebærrød og imponerende ungdommelig... Næsen er dyb og koncentreret med nærmest kælen duft af tørrede røde blomster, solbær, engelsk lakrids, trøfler og ristede kaffebønner. I munden venter fylde og fadkrydret powerfrugt, som vil kunne få selv en St-Émilion Cru Classé til at gispe efter vejret… Altså, wauw! Lang, kompleks eftersmag med masser af engelsk lakrids, vanilje, mynte, skovbund og babybløde tanniner. En helt unik højrebredsoplevlese til prisen! Drik nu, eller gem +20 år hra høståret.
Château de Roques Lussac Saint-Émilion “Cuvée Merlateau” 2009 passer godt til...
Om Chateau de Roques
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype