Château de Roques Lussac Saint-Émilion “Cuvée Merlateau” 2009
Château de Roques Lussac Saint-Émilion “Cuvée Merlateau” 2009
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Drømmeårgangen 2009, wauw...! Denne snart 12 år gamle topvin er landet i forrygende form – direkte fra slottets mørke kældre i Bordeaux.
Det var danske Michelle Lyng Sublett fra Château de Roques, der tippede os om familiens suverænt sexede Merlot-blend....
Flagskibet, der kommer fra 45 år gamle vinstokke og er forkælet på 100% nye barriquefade, er så forbløffende mørk og frugtkoncentreret en højrebreds-krabat, at man uværgerligt tænker St-Émilion Grand Cru Classé... Her siger etiketten dog Lussac.
Rent faktisk har Michelle et spændende væddemål kørende med flere andre højrebredsproducenter om, hvornår ”satellitterne” stopper og bliver til rigtig St-Émilion.
”Når dét sker bliver Château de Roques, sammen med mange andre, pr. automatik Grand Cru og derefter Grand Cru Classé 2 år efter. Spørgsmålet er ikke hvorvidt, men hvornår! Mit bud er 2028.” / Michelle Lyng Sublett
Et vovet statement? Gør os lige den tjeneste at smage ”Cuvée Merlateau”, før du afsiger din dom... Fantastisk bordeaux-value!
Smagenote
Mørk kirsebærrød og imponerende ungdommelig... Næsen er dyb og koncentreret med nærmest kælen duft af tørrede røde blomster, solbær, engelsk lakrids, trøfler og ristede kaffebønner. I munden venter fylde og fadkrydret powerfrugt, som vil kunne få selv en St-Émilion Cru Classé til at gispe efter vejret… Altså, wauw! Lang, kompleks eftersmag med masser af engelsk lakrids, vanilje, mynte, skovbund og babybløde tanniner. En helt unik højrebredsoplevlese til prisen! Drik nu, eller gem +20 år hra høståret.
Nyd den til urtekrydrede steaks, lam, andeconfit, vildtretter med svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 65% Merlot og 35% Cabernet Franc. Familien Sublett høster sine smagsintense druer fra hele 45 år gamle vinstokke, der står plantet på et gammelt stenbrud med dyb undergrund af kalksten, der starter allerede 30-40 cm under den lerede jordoverflade. Et terroir i samme verdensklasse som Grand Cru Classé-markerene i nabodistriktet St-Émilion. Vinen gærer frugtbevarende på tank og forkæles med 12-18 måneders crème de la crème-modning på helt nye franske barriquefade.
Om Château de Roques
Chàteau de Roques’ farverige historie rækker helt tilbage til romernes besættelse af Aquitaine. Siden 1947 har slottet dog tilhørt Sublett-familien, der faktisk allerede lavede vin på højrebredden i Bordeaux i 1400-tallet. Hovedfokus ligger på satellit-kommunerne Lussac og Puisseguin, hvor familien råder over legendarisk dybe kalkstensmarker, som man kun ser mage til hos de helt store Grand Cru Classé-slotte i St-Émilion. I gamle dage var en del af slottets topmarker faktisk klassificeret "Puisseguin Premier Cru", indtil Charles De Gaule satte en vinpolitisk stopper for denne Cru-klassifikation i 1960'erne. Slottets lange historie fik et spændende dansk islæt i 1980'erne, da Michelle Lyng Subletts franske far under en europæisk salgsturne fandt sammen med en dansk frøken Jensen, som snart efter flyttede med ham tilbage til Bordeaux. Familiefirmaet Sublett, der blev grundlagt tilbage i 1822, tilkøbte i 1980'erne anerkendte Château Lacoste i Castillon-Côtes de Bordeaux og råder i dag over 75 hektar vinmarker.