
Chateau Vray Canon Boyer Canon-Fronsac 2018
“Exceptional site on the Côte de Canon, facing due south” – David Peppercorn MW
“Exceptional site” – Enjalbert, Great Bordeaux Wines
“Good chateau" - Robert Parker
"Regularly ranked in the top five Canon Fronsac!” – Anne de Coninck-Bournac
Vild med St-Émilion og Pomerol? Så snyd dig ikke for denne pragtvin og vanvidsvalue!
Hvert år modtager vi hundredevis af vinprøver fra Bordeaux, men få vine har fået os op fra sædet som Château Vray Canon Boyer Canon-Fronsac fra topåret 2018.
Denne rødvin smager seriøst som en silkeblød og trøffellækker Pomerol - og er muligvis det vildeste indkøb, vi til dato har gjort i Bordeaux!
Kvaliteten er på ingen måde tilfældig. Slottet med det perfekt sydvendte terroir på skråningen Côte de Canon fremhæves flere steder blandt de bedste i Canon-Fronsac. Vingården ejes og drives med stor dygtighed af familien Coninck, der har fremstillet og handlet med vin i Bordeaux siden 1740.
Rødvinene fra Canon-Fronsac blev før i tiden serveret for det franske hof på Versailles og stod længe i langt højere kurs end nabovinene fra Pomerol. Her smager du hvorfor… Skynd dig at fylde kælderen!
Nyd den til saftigt kød, andeconfit, fuglevildt, lam, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Chateau Vray Canon Boyer Canon-Fronsac 2018?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med næsten sort kerne... I næsen vidunderligt skovbundsduftende med fascinerende, Pomerol-lignende nuancer af svampe og trøfler, der blander sig med cigarkasse, læder, blommer, solbærbusk, hindbær og tørrede blomster... Rødvinen glider blød som silke på tungen og aflejrer suverænt komplekse smagsnuancer af mynte, solbær, blomme, chokolade, cedertræ og fine krydderier. Hele herligheden klinger elegant af med polerede tanniner og skovbundsmineralitet. En stor højrebredsvin med wow-faktor og et særdeles harmonisk helhedsindtryk... Vild value! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Chateau Vray Canon Boyer Canon-Fronsac 2018 passer godt til...
Vindata
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage