
Chateau Puech-Haut Saint Drezery Quercus 2016
Quercus er mere end Sydfrankrigs bedste Grenache... Den er enhver Châteauneuf du Pape-producents mareridt!
Hvis du går og tror, at Chateauneuf er hjemsted på verdens største Grenache-rødvine, så und dig lige den luksus at smage Quercus 2016, før du afsiger endelig dom.
Varm, rig og powerfuld. Sexet, mystisk og svævende elegant. Skabt af 100 point-winemakeren Phillipe Cambie. Kort sagt meget, meget større end tilsvarende toprødvine fra Châteauneuf!
Nyd den til lam, grillede steaks, simremad, gris, vildtkød og andesteg. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Chateau Puech-Haut Saint Drezery Quercus 2016?
Elegant kirsebærrød. Den parfumerede powernæse slår dørene op for et dybt dragende duftunivers af nyplukkede skovjordbær, garantæble-essens, bagte blommer og brombær, der pludeseligt har selskab af hvid peber, bålrøg, trøfler, rusten jord og five spice-krydderi fra fadet. I munden smooth, fyldig og koncentreret…. Men samtidig mineralsk, transparent og svævende elegant... som kun kæmpestor Grenache kan være det. Eftersmagen er et tårevædende komplekst klimaks af frugt, fad, mineralitet og fintvævede silketanniner. Sublimt! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Chateau Puech-Haut Saint Drezery Quercus 2016 passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage