
Chateau Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé A 2021 i trækasse
James Suckling har talt… Bedre end Ausone. Bedre end Angelus. A point med Pétrus!
Château Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé A katapulterer sig helt frem i førerfeltet blandt den bedste håndfuld højrebredsvine i den ekstra elegante, mineralske og finesserige 2021-årgang.
Med imponerende 4,6 stjerner rangerer Vivino-brugerne meget sigende Pavie 2021 på niveau med legendariske 2000, 2010, 2015 og 2016... Årgangens absolutte smart-buy?
Leveres i original trækasse ved køb af 6 fl.
Om Chateau Pavie
Grand Vin: Château Pavie, 1er grand Cru Classé A
2. Vin: Arômes de Pavie
Beliggenhed: Saint-Émilion
Beplantet areal: 50 ha
Plantede druesorter: 50 % Merlot, 30 % Cabernet Franc, 20 % Cabernet Sauvignon
Fadmodning: 18-24 mdr. på barriques, 75 % nye
Ikonet Gerard Perse købte efter salget af to supermarkedskæder først Chateau Monbousquet (1993) og siden Chateau Pavie (1998). Perses indtog i Saint-Émilion gjorde ham fra starten kontroversiel: hverken parisisk arrogance eller ultramoderne og koncentrerede vine var hverdagskost på egnen. Men bag facaden gemte sig en stræben efter perfektion, som siden har givet store resultater. Raketfarten startede brat med Perses første årgang af Pavie (1998), der høstede 95 points hos Parker. Siden er det blevet til en håndfuld perfekte Parker-bedømmelser: 100 pts til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 samt 2016. På nationalt plan blev anerkendelsen fuldbyrdet i 2012 med Pavies forfremmelse til 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig stået til diskussion – 37 storslåede hektar fordelt på kalkstensplateau og sydvendte skråninger. Afløvning i frugtzonen og systematisk grøn høst hjælper til at producere lave udbytter af perfekt solmoden frugt. I vineriet gennemgår frugten følgende stadier: streng kvalitetssortering; koldmacerering før gæring; 6 ugers egentlig maceration; yderligere koncentration ved ”blødning” (saignee-metoden); malolaktisk gæring samt 18-32 mdrs. modning på 70-100% nye barrique-fade. Konsulterende ønolog: Michel Rolland. Andenvin: Aromes de Pavie. Udover Pavie og Monbousquet ejer Gerard Perse det Grand Cru-klassificerede Pavie-Decesse.
2. Vin: Arômes de Pavie
Beliggenhed: Saint-Émilion
Beplantet areal: 50 ha
Plantede druesorter: 50 % Merlot, 30 % Cabernet Franc, 20 % Cabernet Sauvignon
Fadmodning: 18-24 mdr. på barriques, 75 % nye
Ikonet Gerard Perse købte efter salget af to supermarkedskæder først Chateau Monbousquet (1993) og siden Chateau Pavie (1998). Perses indtog i Saint-Émilion gjorde ham fra starten kontroversiel: hverken parisisk arrogance eller ultramoderne og koncentrerede vine var hverdagskost på egnen. Men bag facaden gemte sig en stræben efter perfektion, som siden har givet store resultater. Raketfarten startede brat med Perses første årgang af Pavie (1998), der høstede 95 points hos Parker. Siden er det blevet til en håndfuld perfekte Parker-bedømmelser: 100 pts til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 samt 2016. På nationalt plan blev anerkendelsen fuldbyrdet i 2012 med Pavies forfremmelse til 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig stået til diskussion – 37 storslåede hektar fordelt på kalkstensplateau og sydvendte skråninger. Afløvning i frugtzonen og systematisk grøn høst hjælper til at producere lave udbytter af perfekt solmoden frugt. I vineriet gennemgår frugten følgende stadier: streng kvalitetssortering; koldmacerering før gæring; 6 ugers egentlig maceration; yderligere koncentration ved ”blødning” (saignee-metoden); malolaktisk gæring samt 18-32 mdrs. modning på 70-100% nye barrique-fade. Konsulterende ønolog: Michel Rolland. Andenvin: Aromes de Pavie. Udover Pavie og Monbousquet ejer Gerard Perse det Grand Cru-klassificerede Pavie-Decesse.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
2021
Indhold
75 cl
Alkohol-%
14,5 %
Proptype
Kork
Emballage
6 stk. trækasse
Allergener
Sulferdioxid/ Sulfitter
Restsukker
1,23 g/L
Syreindhold
3,35 g/L