
Chateau Pavie 2014 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A
Pavie. Et sandt kraftværk af en rød Bordeaux. Klassificeret Premier Grand Cru Classé (A) – mere eksklusiv fås St.-Émilion ikke. Fra den klassiske årgang 2014 – og fornemt anmeldt.
Anbefales til lam, oksekød, vildtkød, and og indmad. Servering ved 17-18°C.
Pavies marker har været beplantet med vinstokke siden det 4. århundrede, hvor romerne så potentialet. Slottet opnåede berømmelse allerede omkring midten af 1800-tallet, men har for alvor indfriet sit stjernepotentiale siden 1998, hvor rigmanden Gérard Perse tog over. Pavies beplantede areal udgør 37 ha, med jordbund af ler og fossilholdig kalksten. Perse går kompromisløst efter at maksimere kvalitet og intensitet – fra streng grøn høst til opførelse af ”state-of-the-art” vineri og fadkælder. Chateau Pavie har siden 2012 været topklassificeret som Premier Grand Cru Classé A.
Chateau Pavie 2014 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A passer godt til...
Hvordan er Chateau Pavie 2014 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A fremstillet?
2014 Chateau Pavie er et blend af 60% Merlot, 22% Cabernet Franc og 18% Cabernet Sauvignon. Druerne håndhøstes fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 43 år. Temperaturstyret gæring med 3 ugers maceration af drueskallerne. Modnet 18-32 månederpå på barrique, heraf 80% nye. Årlig produktion: 70.000 flasker
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype








