Tilbage

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

Frankrig

Frankrig, Bordeaux

14% alk.

750 gram

1 Stk pr. stk.
6.495,00 DKK
6 Stk pr. stk.
5.495,00 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
100 Point Robert Parker
98 Point Falstaff
98 Point James Suckling
97 Point The Wine Cellar Insider - Jeff Leve
95 Point CellarTracker
94 Point Stephen Tanzer

Bestil inden

10 timer 7 min

og vi sender i dag!

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

Frankrig

Frankrig, Bordeaux

14% alk.

750 gram

2010 Chateau Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé (Libournais, Bordeaux)

Når vi taler kultvine og forholdet mellem pris og kvalitet er denne PERFEKTE PAVIE med 100 points fra Parker faktisk lidt af et RØVERKØB! Til sammenligning koster konkurrenten 2010 Chateau Petrus med ”kun” 99 Parker points i ryggen mere end 20.000 kr…

Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classén er en kultvin og et referencepunkt for moderne power-bordeaux. Vinen er mørk, intens og merlot-fyldig med aromatisk finesse fra de to cabernet’er samt struktur og krydderi fra 18-32 mdr. på 70-100% ny fransk eg. (65% Merlot, 25% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon)

Perfekt til alle typer af klassiske kødretter: Andeconfit; vildtkød; lam; svin; kalv – f.eks. frikassé eller brisler; rødt oksekød - stegt eller grillet); rødvinssauce/sauce bordelaise; sauce béarnaise; smagsintense oste. Prøv også til asiatiske retter – f.eks. med tun, five spice eller svampe.

Den nyrige Gerard Perse købte efter salget af to supermarkedskæder først Chateau Monbousquet (1993) og siden Chateau Pavie (1998). Perses indtog i Saint-Émilion gjorde ham fra starten kontroversiel: hverken parisisk arrogance eller ultramoderne og koncentrerede vine var hverdagskost på egnen. Men bag facaden gemte sig en stræben efter perfektion, som siden har givet store resultater. Raketfarten startede brat med Perses første årgang af Pavie (1998), der høstede 95 points hos Parker. Siden er det blevet til en håndfuld perfekte Parker-bedømmelser: 100 pts til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 samt 2016. På nationalt plan blev anerkendelsen fuldbyrdet i 2012 med Pavies forfremmelse til 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig stået til diskussion – 37 storslåede hektar fordelt på kalkstensplateau og sydvendte skråninger. Afløvning i frugtzonen og systematisk grøn høst hjælper til at producere lave udbytter af perfekt solmoden frugt. I vineriet gennemgår frugten følgende stadier: streng kvalitetssortering; koldmacerering før gæring; 6 ugers egentlig maceration; yderligere koncentration ved ”blødning” (saignee-metoden); malolaktisk gæring samt 18-32 mdrs. modning på 70-100% nye barrique-fade. Konsulterende ønolog: Michel Rolland. Andenvin: Aromes de Pavie. Udover Pavie og Monbousquet ejer Gerard Perse det Grand Cru-klassificerede Pavie-Decesse.

1 Stk pr. stk.
6.495,00 DKK
6 Stk pr. stk.
5.495,00 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
100 Point Robert Parker
98 Point Falstaff
98 Point James Suckling
97 Point The Wine Cellar Insider - Jeff Leve
95 Point CellarTracker
94 Point Stephen Tanzer

Bestil inden

10 timer 7 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

100 Point

Robert Parker

What fun, excitement and joy it will be to compare the four perfect wines Perse has made in 2005, 2009, 2010 and, of course, the 2000, in 25 or so years. This wine is truly profound Bordeaux. Everything is in place – remarkable concentration and a beautiful nose of cedar and ripe blackcurrant and blackberry with some kirsch and spice box in the background. Lavishly rich, with slightly more structure and delineation than the more Rabelaisian 2009, this wine does show some serious tannins in the finish, and comes across as incredibly youthful. Of course, it's five years old, but it tastes more like a just-bottled barrel sample than a 2010. In any event, this wine is set for a long, long life and should be forgotten for at least another decade. Consume it over the following 75 or more years.

98 Point

Falstaff

98 Point

James Suckling

97 Point

The Wine Cellar Insider - Jeff Leve

95 Point

CellarTracker

94 Point

Stephen Tanzer

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010 passer godt til...

Vindata

Producent

Årgang

2010

Vægt

750 gram

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18 °C

Gemmepotentiale

2025 - 2100

Proptype

Kork
Lignende produkter