
Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010
2010 Chateau Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé (Libournais, Bordeaux)
Når vi taler kultvine og forholdet mellem pris og kvalitet er denne PERFEKTE PAVIE med 100 points fra Parker faktisk lidt af et RØVERKØB! Til sammenligning koster konkurrenten 2010 Chateau Petrus med ”kun” 99 Parker points i ryggen mere end 20.000 kr…
Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classén er en kultvin og et referencepunkt for moderne power-bordeaux. Vinen er mørk, intens og merlot-fyldig med aromatisk finesse fra de to cabernet’er samt struktur og krydderi fra 18-32 mdr. på 70-100% ny fransk eg. (65% Merlot, 25% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon)
Perfekt til alle typer af klassiske kødretter: Andeconfit; vildtkød; lam; svin; kalv – f.eks. frikassé eller brisler; rødt oksekød - stegt eller grillet); rødvinssauce/sauce bordelaise; sauce béarnaise; smagsintense oste. Prøv også til asiatiske retter – f.eks. med tun, five spice eller svampe.
Den nyrige Gerard Perse købte efter salget af to supermarkedskæder først Chateau Monbousquet (1993) og siden Chateau Pavie (1998). Perses indtog i Saint-Émilion gjorde ham fra starten kontroversiel: hverken parisisk arrogance eller ultramoderne og koncentrerede vine var hverdagskost på egnen. Men bag facaden gemte sig en stræben efter perfektion, som siden har givet store resultater. Raketfarten startede brat med Perses første årgang af Pavie (1998), der høstede 95 points hos Parker. Siden er det blevet til en håndfuld perfekte Parker-bedømmelser: 100 pts til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 samt 2016. På nationalt plan blev anerkendelsen fuldbyrdet i 2012 med Pavies forfremmelse til 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig stået til diskussion – 37 storslåede hektar fordelt på kalkstensplateau og sydvendte skråninger. Afløvning i frugtzonen og systematisk grøn høst hjælper til at producere lave udbytter af perfekt solmoden frugt. I vineriet gennemgår frugten følgende stadier: streng kvalitetssortering; koldmacerering før gæring; 6 ugers egentlig maceration; yderligere koncentration ved ”blødning” (saignee-metoden); malolaktisk gæring samt 18-32 mdrs. modning på 70-100% nye barrique-fade. Konsulterende ønolog: Michel Rolland. Andenvin: Aromes de Pavie. Udover Pavie og Monbousquet ejer Gerard Perse det Grand Cru-klassificerede Pavie-Decesse.
Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010 passer godt til...
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype