Tilbage

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk. 6.495,00 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk. 4.995,00 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

100 Point

Robert Parker

98 Point

Falstaff

98 Point

James Suckling

97 Point

The Wine Cellar Insider - Jeff Leve

95 Point

CellarTracker

94 Point

Stephen Tanzer

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Beskrivelse:

2010 Chateau Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé (Libournais, Bordeaux)

Når vi taler kultvine og forholdet mellem pris og kvalitet er denne PERFEKTE PAVIE med 100 points fra Parker faktisk lidt af et RØVERKØB! Til sammenligning koster konkurrenten 2010 Chateau Petrus med ”kun” 99 Parker points i ryggen mere end 20.000 kr…

Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classén er en kultvin og et referencepunkt for moderne power-bordeaux. Vinen er mørk, intens og merlot-fyldig med aromatisk finesse fra de to cabernet’er samt struktur og krydderi fra 18-32 mdr. på 70-100% ny fransk eg. (65% Merlot, 25% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon)

Anmeldelser

100/100 Robert Parker, Wine Advocate: ”This wine is truly profound Bordeaux. Everything is in place – remarkable concentration and a beautiful nose of cedar and ripe blackcurrant and blackberry with some kirsch and spice box in the background. Lavishly rich, with slightly more structure and delineation than the more Rabelaisian 2009, this wine does show some serious tannins in the finish, and comes across as incredibly youthful. […] Consume it over the following 75 or more years.” (årg. 2010)

98/100 James Suckling (årg. 2010)

Perfekt til alle typer af klassiske kødretter: Andeconfit; vildtkød; lam; svin; kalv – f.eks. frikassé eller brisler; rødt oksekød - stegt eller grillet); rødvinssauce/sauce bordelaise; sauce béarnaise; smagsintense oste. Prøv også til asiatiske retter – f.eks. med tun, five spice eller svampe.

Den nyrige Gerard Perse købte efter salget af to supermarkedskæder først Chateau Monbousquet (1993) og siden Chateau Pavie (1998). Perses indtog i Saint-Émilion gjorde ham fra starten kontroversiel: hverken parisisk arrogance eller ultramoderne og koncentrerede vine var hverdagskost på egnen. Men bag facaden gemte sig en stræben efter perfektion, som siden har givet store resultater. Raketfarten startede brat med Perses første årgang af Pavie (1998), der høstede 95 points hos Parker. Siden er det blevet til en håndfuld perfekte Parker-bedømmelser: 100 pts til årgang 2000, 2005, 2009, 2010 samt 2016. På nationalt plan blev anerkendelsen fuldbyrdet i 2012 med Pavies forfremmelse til 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig stået til diskussion – 37 storslåede hektar fordelt på kalkstensplateau og sydvendte skråninger. Afløvning i frugtzonen og systematisk grøn høst hjælper til at producere lave udbytter af perfekt solmoden frugt. I vineriet gennemgår frugten følgende stadier: streng kvalitetssortering; koldmacerering før gæring; 6 ugers egentlig maceration; yderligere koncentration ved ”blødning” (saignee-metoden); malolaktisk gæring samt 18-32 mdrs. modning på 70-100% nye barrique-fade. Konsulterende ønolog: Michel Rolland. Andenvin: Aromes de Pavie. Udover Pavie og Monbousquet ejer Gerard Perse det Grand Cru-klassificerede Pavie-Decesse.

28/8/2015 Robert M. Parker Jr. 
"What fun, excitement and joy it will be to compare the four perfect wines Perse has made in 2005, 2009, 2010 and, of course, the 2000, in 25 or so years. This wine is truly profound Bordeaux. Everything is in place – remarkable concentration and a beautiful nose of cedar and ripe blackcurrant and blackberry with some kirsch and spice box in the background. Lavishly rich, with slightly more structure and delineation than the more Rabelaisian 2009, this wine does show some serious tannins in the finish, and comes across as incredibly youthful. Of course, it's five years old, but it tastes more like a just-bottled barrel sample than a 2010. In any event, this wine is set for a long, long life and should be forgotten for at least another decade. Consume it over the following 75 or more years." - 

"Pavie is widely acclaimed as one of Bordeaux’s greatest terroirs, of largely limestone and clay soils. Brilliantly situated with a sunny, southern exposure and exceptional drainage, Pavie potentially rivals nearby Ausone, the oldest and possibly the most famous estate in Bordeaux. Pavie’s other nearby neighbors include, Pavie-Macquin and Troplong-Mondot to the north, Larcis-Ducasse to the southeast and La Gaffelière and Saint-Georges Côte Pavie to the west. 
Until 1978, previous owners rarely produced great wine, but of course that all changed with the acquisition of the 92-acre, single vineyard by Chantal and Gérard Perse. In short, they dramatically raised the quality. Currently, the vineyard is planted with 60% Merlot, 25% Cabernet Franc and 15% Cabernet Sauvignon, but the actual blend for each vintage tends to possess slightly higher amounts of Merlot. A perfectionist, owner Gérard Perse is flexible with the percentage of new oak, as well as how long the wine is aged in cask. Great vintages can get 100% new oak and spend up to 32 months in barrel. Lesser years are bottled after 18 months and see at least 30% less new oak.
There is no fining or filtration. The resulting wine has been considered one of the superstars of Bordeaux since 1978."

Passer godt til

Orientalsk

Kalv

Gris

Okse

Vildt

Fjerkræ

Ost

Servering 16-18 °C
Gemme potentiale 2025 - 2100
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
1 fl. pr. stk. 6.495,00 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk. 4.995,00 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

100 Point

Robert Parker

98 Point

Falstaff

98 Point

James Suckling

97 Point

The Wine Cellar Insider - Jeff Leve

95 Point

CellarTracker

94 Point

Stephen Tanzer

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Andre har også set