



Château Marquis de Terme Margaux 4. Cru Classé 2021 i trækasse
Hyldet som et af 2021-årgangens allebedste bordeauxkøb... Et kæmpe smart-buy!
På baggrund af statistik fra syv af verdens mest respekterede vinkritikere har Wine Lister denne Margaux 4. Cru Classé i TOP15 over de “outperformers of the vintage”, der i 2021 klarer sig bedre end alle andre bordeauxvine målt i forhold til de 5 forudgående årgange.
RESULTATET ER VILDT: I den billige 2021-årgang overtrumfer Marquis de Terme sit eget point-gennemsnit fra topårene 2020, 2019, 2018, 2017 og 2016. Endda med mere end 10 procent!
Med parceller op til navne som Rauzan-Segla og d’Issan har Château Marquis de Termes potentiale altid været enormt, og siden slottet opnåede økologisk certificering i 2017, er vinkvaliteten højnet årgang for årgang.
I vinkælderen eksperimenteres der med at fremme rødvinens kompleksitet og mineralske finesse ved delvis modning på moderne betonæg - af samme Nomblot-type som Michel Châpoutier bruger i Rhône... Et absolut topkøb i Margaux!
Leveres i original trækasse ved køb af 6 flasker.
Château Marquis de Terme Margaux 4. Cru Classé 2021 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Château Marquis de Terme Margaux 4. Cru Classé 2021 i trækasse fremstillet?
Château Marquis de Terme 2021 er skabt på 64% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot og 5% Petit Verdot, som håndselekteres fra topslottets økologisk certificede dybe grusbanker i Margaux, hvoraf 12 hektar er delt med 3. Grand Cru Classé Château Palmer! Hver enkelt parcel vinificeres for sig. Druerne gennemgår en streng sortering i vinkælderen og fyldes nænsomt (uden pumpning) på et mix af betontank, trækar og ståltanke. Mosten spontangærer med terroirets egen gær uden tilsætning af sulfitter. Efter gæringen omstikkes Margaux’en til 16 måneders luksusmodning på de bedste franske 225 liters barriquefade, hearaf 50 % helt nye. En mindre procentdel modner typisk på Nomblot-betonæg.
Om Chateau Marquis de Terme
Beliggenhed: Margaux
2. Vin: Marquis de Terme Cuvée 1762
Beplantet areal: 40 ha
Plantede druesorter: 60 % Cabernet Sauvignon, 33 % Merlot, 7 % Petit Verdot
Fadmodning: 16-18 mdr., 33-50 % ny barrique (8 % af vinen på Nomblot-betonæg)
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener