
Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016
Hvilken Pauillac... Lynch-Moussas er årets Bordeaux-blend i Decanters store blindtest!
54 vineksperter fra hele verden nominerer hver især den vin, der har imponeret dem mest i løbet af det forgangne år. Da alle vine senere er blindsmagt, står Lynch-Moussas 2016 tilbage som året bedste Bordeaux-blend i Decanter.
Triumfen er ikke tilfældig. År for år løfter Lynch-Moussas kvaliteten i samarbejde med superstjernen Dr. Axel Marchal, der trods sin unge alder allerede har markeret med en doktorgrad i ønologi, et professorat ved universitetet i Bordeaux og ikke mindst med titlen som ”Decanter Rising Star”.
Som resultat er Lynch-Moussas 2016 intet mindre end magisk… Et historisk højdepunkt i slottets mere end 150 år som Grand Cru Classé. Og helt fantastisk value!
Vi taler den solbærduftende, grusmineralske og cedertræskrydrede essens af Pauillac, når den er allermest nobel… Med hele 83% Cabernet Sauvignon og 18 måneder på nye til et år gamle barriques!
Nyd den til de bedste steaks, saftigt lammekød, fuglevildt, and, svampe, kraftige tapas, indmad og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og næsten sort kerne… Næsen er det perfekte ægteskab mellem intensitet og elegance. Parfumeret viol, koncentreret solbærfrugt, mynte, tobak, cedertræ, kaffebønner og elegante trøffelnoter vælter frem som på parade. Duften af Cabernet Sauvignon bliver ikke større og mere luksuriøs.... Vinen ruller sig ud på tungen som et silkeblødt tæppe af lækker solbærfrugt med overlegen skovbundsmineralitet, udsøgte fadkrydderier og polerede tanniner der strammer elegant til i finalen… Den perfekte Pauillac! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016 passer godt til...
Hvordan er Chateau Lynch-Moussas Pauillac 2016 fremstillet?
Vinen er i spektakulære 2016 fremstillet på et klassisk Pauillac-blend af 83% Cabernet Sauvignon og 17% Merlot, der høstes fra de bedste parceller på Lynch-Moussas 60 ler- og grusholdige hektar. Vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, mens 15-20 dages maceration trækker ekstra mørk farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring modner Grand Cru Classé'en 18 måneder på 225 liter barriquefade, heraf 50% helt nye og 50% 1 år gamle.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold