
Château Puech-Haut Lavabre Pic Saint-Loup 2019
Køb ikke altid ”mærkevarerne” fra Châteauneuf du Pape og Côte Rôtie. Nede i Languedocs førende Cru-appellation ”Pic Saint-Loup” får du toprated verdensklasse-rødvin til en tredjedel af prisen!
Bag den ekstremt smukke flaske gemmer sig en rødvin, der med 15 % alk. til fulde matcher de førnævnte Côte Rôtie og Chateauneuf-vine. 80 % Syrah giver oceaner af solmodne mørke bær, som suppleres af jordbærsaftig Grenache mens Mourvédre sætter trumf på med røgede bacon-noter.
Som om, at det ikke var kompleksitet nok, bliver Syrah- og Mourvèdre modnet i 14-18 måde på helt nye egetræsfade, så det samlede smagsindtryk løfter sig helt op i Cru-klassen. ”Lavabre”
Lang finish med flotte tanniner, der bare skriger på en bøf fra grillen. ”Lavabre” er landet! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Nyd vinen til andeconfit, lam, steaks, gris og vildtkød. Flot til stegt og grillet kød i alle afskygninger! Servér ved 16-18°C
Den nye vin fra Puech-Haut er skabt på et lækkert blend af 80 % Syrah, 15 % Grenache og 5 % Mourvèdre, som høstes fra huset market i Languedocs prestigeregion, Pic Saint-Loup. Druerne kommer nærmere bestemt fra Claret og Fontanes, der ligger 30 km nordøst fra Montpellier. Klimaet er ikke lige så ekstremt her som i andre dele af Languedoc og vinmarkerne nyder godt af de store temperaturudsving mellem dag og nat, som giver vinene større balance. I kælderen bliver hver druesort gæret separat og dernærst bliver Syrah og Mourvèdre modnet i 14-18 måneder på nye egetræsfade, hvor Grenache i stedet modner på 1 år gamle fade.
Hvordan smager Château Puech-Haut Lavabre Pic Saint-Loup 2019?
”Lavabre” glider elegant rundt i glasset med tæt og mørklilla farve, der har en natsort kerne. Sydfranske charme-næse med violer, knuste peberkorn, røget bacon kød, fuldmodne brombær, jordbær, sorte kirsebær og skovbær, der får vinger af vanilje, chokolade og lakrids fra fadet. På tungen opulent, mægtig og koncentreret, men samtidig med en enestående elegance, der kendetegner ”Cru”-vinene fra Pic Saint-Loup. Den mørke frugt slænger sig rundt i mundhulen alt i munds de lækre fadkrydderier bygger ovenpå smagsoplevelsen.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Château Puech-Haut Lavabre Pic Saint-Loup 2019 passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener