
Château La Tour du Pin Figeac Saint-Émilion Grand Cru 2015
”In 2022, Cheval Blanc added to their holdings when they purchased Chateau La Tour du Pin Figeac” – Jeff Leve
Ligger nu i tønderne hos Château Cheval Blanc!
Château Tour du Pin Figeac laves ikke længere, idet slottets 11 hektar i 2022 bliver købt af den verdensberømte genbo Château Cheval Blanc!
Vi har skaffet ”den hemmelige Cheval Blanc” i kongeårgangen 2015 – et sjældent restparti modnet under optimale forhold i producentens eget skatkammer!
Vinmarkerne tilhørte frem til 1876 Château Figeacs historiske ejendom, som sidenhen er opdelt og har skiftet hænder ad flere omgange.
Terroiret på den legendariske ”Figeac-Pomerol-terrasse” er ren verdensklasse, og blandt de nærmeste naboer finder vi udvover den nye ejer Cheval Blanc også de to eksklusive Pomerol-slotte La Conseillante og L’Evangile.
Det her er både historie og verdensklassevin hældt på (alt for få) flasker… Først til mølle!
Nyd den til saftige steaks, lam, andeconfit, fuglevildt, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château La Tour du Pin Figeac Saint-Émilion Grand Cru 2015?
I glasset mørk kirsebærrød med næsten sort kerne… I næsen vidunderligt kompleks med mineralitet og modne kældernuancer der smyger sig om årgangens toplækre frugtaromaer! Sorte blommer, solbær, kirsebærlikør, violer og mynte møder trøfler, læder, mokka, cedertræ og cigarklasse fra fadlagringen… Châeau La Tour du Pin Figeac 2015 lægger sig perfekt cremet på tungen, hvor frugten, fadkrydderierne og terroirets x-faktor løfter helheldsindtrykket op i en klasse, hvor Château Cheval Blancs overtagelse giver mening fra første unikt mineralske slurk! Smukt polerede tanniner i den minutlange finish. Bravo! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Cedertræ
Kaffe
Solbær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Château La Tour du Pin Figeac Saint-Émilion Grand Cru 2015 passer godt til...
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener