Chateau Les Graviers Plagnolles Saint-Emilion Grand Cru 2019
Chateau Les Graviers Plagnolles Saint-Emilion Grand Cru 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“95 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
“2019 St. Emilion produced outstanding wines just about everywhere” – Jeff Leve
Slotsaftappet Saint-Émilion Grand Cru fra drømmeåret 2019… Forkælet som en Cru Classé i 12 måneder på 100% nye barriquefade...til dén pris??
Her taler vi altså seriøs kvalitet fra et 5 hektar mikro-terroir med 50 år gamle vinstokke. Skabt af dygtige Didier Fritegotto, for hvem stor vin altid starter med druernes kvalitet:
”Making wine is one thing. But to make the best wine possible, it is better to start with the best grapes!” – Didier Fritegotto
Didier så nørdet omkring optimering af frugtens kvalitet, at han har åbnet en vinplanteskole. Dermed har han optimale mulighed for at selektere de allerbedste planter til sin egen vinproduktion.
Grundet den forsvindende lille vinmark, og efterspørgslen på 2019, har vi kun få flasker af højrebreddens nok bedste value!
Smagenote
Vinen præsenterer sig mørk kirsebærrød med ung lilla kant og en næsten sort kerne... Næsen lover tæskelækker Saint-Émilion med fuldt drøn på krydrede blommer, violer, mynte, vilde hindbær og solbær, der ledsages af dybe noter af skovbund, kaffe, chokolade og cigarkasse... I munden dejlig smooth med årgangens fuldmodne frugt i elegant sampil med krydderier og silkefine tanniner.... Mums! Et absolut topkøb fra kvalitetsfanatiske Didier Fritegotto. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Nyd den til saftige steaks, lam, andeconfit, vildt, svamperetter, charcuteri og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk St-Émilion-blend på 70% Merlot, 15% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon, som dygtige Didier Fritegotto selekterer fra 50 år gamle vinstokke på 5 hektar mellem St-Émilion-kommunerne Queyron og Rasclet.
Efter den dobbelte druesortering gærer vinen på tradtionel vis på stål- og cementtanke med frugtbevarende temperaturstying, inden den omstikkes til 12 måneders modning på 100% helt nye 225 liters barriquefade.