Chateau Fonplegade Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015
Chateau Fonplegade Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Amerikaneren Stephen Adams har løftet økologiske Fonplégade op på sit højeste niveau nogensinde - tjek selv ratings! Vanvittig lækker, Merlot-blommet St.Émilion!
95/100 James Suckling
“A gorgeous and layered red showcasing blackberry, blueberry and mineral aromas and flavors. It’s full-bodied and polished with impressive tannins. Shows the flamboyance of the estate. Give it time to come around. From organic grapes. Drink in 2022.”
95/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
“Showing a good depth of color, the wine kicks off with dark chocolate covered plums, flowers and crushed rock aromatics before you discover the elegant, silky, polished tannins and sweet, fresh, pure, dark red fruits in the finish.”
94/100 Decanter
93-95/100 Falstaff
92+/100 Robert Parker
92/100 Wine Spectator
Anbefales til lam, oksekød, vildtkød, and og indmad. Servering ved 17-18°C.
2015 Chateau Fonplégade er sammentukket af 95% Merlot og 5% Cabernet Franc. De håndhøstede druer knuses let og koldmacererer 5 dage, inden mosten spontangærer med 35-40 dages skindmaceration. 85% af vinen modner i 100% ny fransk eg, mens de restrende 15% modner i såkaldte cementæg.
Bag Chateau Fonplegade står amerikanske Denise og Stephen Adams, som også ejer velrennomérede Chateau L'Enclos (Pomerol) og det økologiske White Cottage Winery (Napa Valley). Flagskibet i porteføljen er dog ubestridt Fonplégade, som Adams-familien siden 2004 har ført op i St.-Émilions første division. Beplantningstætheden er øget til 8.400 stokke pr hektar, og udbyttet sænket til 30 hl/ha. Røddernes skærpede kamp om vand og næringsstoffer sænker udbyttet - og højner den potentielle druekvalitet. De 19 hektar har været certificeret økologisk siden 2013, og en omlægning til biodynamik er undervejs. Vineriet er topmoderne, og der modtages ønologisk konsulentbistand fra Michel Rolland. Fonplégade nyder officiel status af Grand Cru Classé.