





Château Ferran Pessac-Léognan Blanc 2022
Topanmeldt restparti til drømmepris… Fadgæret og fadlagret bourgognedræber fra hvidvinsmekkaet Pessac-Leognan!
Château Ferran i Martillac har rødder helt tilbage til 1700-tallet, hvor selveste Montesquieu ejede stedet.
I dag drives slottet af samme familie – nu i femte generation – som med passion, omtanke og respekt for det unikke terroir har løften niveauet op blandt de helt store i Pessac-Léognan.
Under ledelse af ønologen Christophe Ollivier og kældermesteren Aimée Aburto Sanchez er husets tophvidvin i 2022 skabt på 95,5 % Sauvignon Blanc og 4,5 % Sémillon, der selekteres fra 4,83 hektar bæredygtigt certificerede grusmarker i Martillac.
Vinificeringen sker på 300-liters franske egetræsfade, 10 % helt nye. Her modner vinen 9 måneder yderligere “sur lie” – hvor burgundisk omrøring af gærresterne, bâtonnage, føjer ekstra fedme og kompleksitret til smagen.
Resultatet har Grand Cru Classé-lignende kvalitet – og anbefales på det kraftigste. OBS – meget få flasker!
Hvordan smager Château Ferran Pessac-Léognan Blanc 2022?
Château Ferran Blanc Pessac-Léognan står sart gylden i glasset med friske grønne glimt… Næsen er frisk og intens med aromaer af hyldeblomst, fersken, saltet grape, lime, våde sten og lidt ananas, der finder smukt sammen med lanolin, vanilje, smør og nødder fra egetræsfadene… I munden let cremet med en livlige, mineralsk friskhed i smuk balance med fadet og den delikate frugt. Lang og flot nuanceret finish. Fremragende hvid bordeaux! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Fersken
Grapefrugt
Hyldeblomst
Nødder
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Château Ferran Pessac-Léognan Blanc 2022 passer godt til...
Hvordan er Château Ferran Pessac-Léognan Blanc 2022 fremstillet?
Château Ferran Blanc Pessac-Léognan er i 2022 skabt på 95,5 % Sauvignon Blanc og 4,5 % Sémillon, der selekteres fra 4,83 hektar bæredygtigt certificerede grusmarker i Martillac. Sauvignon Blanc-druerne gennemgår en indledende maceration før presningen, mens Sémillon-klaserne presses direkte. Vinificeringen sker på 300-liters franske egetræsfade, 10 % helt nye. Her modner vinen efterfølgende 9 måneder yderligere “sur lie” – hvor burgundisk omrøring af gærresterne, bâtonnage, føjer ekstra fedme og kompleksitret til smagen. | Ønolog: Christophe Ollivier | Kældermester: Aimée Aburto Sanchez
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener