
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016
Vineksperterne er enige. 2016 er et af de helt store år i Bordeaux - med rødvine der i stil og kvalitet kan sammenlignes med legendariske 2010.
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru, fra den passionerede vinfamilie Vignobles Carles, er et perfekt eksempel på årgangens dyder: stor fylde, gemmeværdig koncentration samt masser af frugtfrisk ”drik-mig-nu-appel”. Et fund til prisen!
Et fremragende match til grillede steaks, fuglevildt og and. Servér ved 16-18°C
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru laves af den passionerede vinfamilie Carles, der i fire generationer har fremstillet vin i St-Émilion.
Vignobles Carles blev grundlagt af Mr. Jean Claude Carles og hustruen Marie-Danielle Carles. Firmaets hovedkvarter, beliggende i Saint-Cristophe-des-Bardes, blev en del af familiens ejendom i 1880. Siden har familen udvidet porteføljen, som i dag betstår af fem slotte i St-Émilion og et i Pomerol.
Familien Carles’ er dedikeret til kvalitetsvine. Høstudbyttet holdes lavt – ca. 40 hektoliter pr. hektar – hvilket er med til at give frugtkoncentrerede og gemmeværdige vine.
I 1999 blev familiefirmaet overtaget af sønnerne Jérôme og Gilles Carles, der dynamisk og ambitiøsit fører Vignobles Carles ind i fremtiden.
Hvordan smager Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016?
Mørk rubinrød i glasset. Næsen er indsmigrende med intens duft af skovhindbær, modne blommer og mørke bær, der elegant akkompagneres af solbærblade, tobak, cedertræ og vanilje fra fadet. I munden rund og fyldig med fløjlsblød tekstur og charmerende Merlot-frugt. Slutter med smidige tanniner, lakrids og fine krydderier, der følges flot til dørs af dyb, koncentreret bærfrugt. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Hvordan er Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016 fremstillet?
Chateau Destieux Veyrac St-Émilion Grand Cru 2016 er fremstillet på et 90% Merlot og 10% Cabernet Franc fra 15 hektar med 35 år gamle vinstokke i kommunen Saint-Etienne-de-Lisse, øst for St-Émilion. Kun druer fra egne marker. Mosten gærer i cementtank, hvorefter vinen modner 12 mdr., delvist i egetræsfade.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Gemmepotentiale
Proptype