
Chateau de Bligny Clos 7 Cepages Brut Nature Champagne
97 points fra James Suckling og på niveau med Dom Pérignon, Krig og selveste Jaques Selosses’ 4000 kroner dyre Amobnnay-Champagnen. Jep, 97 points er kun forbeholdt nogle af de bedste Champagner i verden og der hører Château de Blignys nye unikum ”7 Cepages” til.
Før kendt under navn ”6 Cepages”, men tilføjelsen af Pinot Gris til det samlede blend har opgraderet den til at indeholde alle 7 officielt godkendte druesorter i Champagne. Fremstillet
fra parcellen ”Le Clos”, et muromkranset område på 0,89 hektar, hvor der årligt produceres omkring 7.000 flasker. Her dyrkes de syv druesorter, som er tilladt i Champagne - Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Arbane, Pinot Blanc, Petit Meslier og Pinot Gris – alle i lige dele.
Bag dette unikum står Château de Bligny, det eneste slot i Champagne, der officielt bærer titlen ”Château”. Ejendommen ligger i Côte des Bar i Aube, hvor de 30 hektar vinmarker breder sig over stejle skråninger med kimmeridgisk kalksten og et køligt, kontinentalt klima.
Efter manuel høst presses druerne skånsomt, og den første gæring foregår ved kontrolleret temperatur for at bevare friskheden og de aromatiske nuancer. Den sekundære gæring finder sted på flaske efter den klassiske Méthode Champenoise, og vinen modner herefter i flere år ”sur lie” for at opnå større dybde og struktur.
Degorgering sker uden tilsætning af dosage (Brut Nature), hvilket giver en vin med ren frugt, friskhed og tydeligt terroirpræg.
Glæd dig til en generøs og parfumeret Champagne med et væld af komplekse nuancer i form af solmodne æbler, hvide blomster og friskkværnet smør samt vanilje og hasselnødder. Smagen er tør og fyldig med en flot cremet mousse.
Champagnen vil gøre sig perfekt til lyksusskaldyr såsom jomfruhummerhaler eller almindelig hummer. Går også godt kaviar og andre typer rogn. Produktionen er meget begrænset og vi er kun tildelt 15 kasser.
Hvordan er Chateau de Bligny Clos 7 Cepages Brut Nature Champagne fremstillet?
7 Cepages produceres på Château de Bligny, der ligger i Côte des Bar i Aube, hvor de 30 hektar vinmarker breder sig over stejle skråninger med kimmeridgisk kalksten og et køligt, kontinentalt klima. Champagnen fremstilles fra parcellen Le Clos, et muromkranset område på 0,89 hektar, hvor der årligt produceres omkring 7.000 flasker. Her dyrkes de syv druesorter, som er tilladt i Champagne: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Arbane, Pinot Blanc, Petit Meslier og Pinot Gris – alle i lige dele. Efter manuel høst presses druerne skånsomt, og den første gæring foregår ved kontrolleret temperatur for at bevare friskheden og de aromatiske nuancer. Den sekundære gæring finder sted på flaske efter den klassiske Méthode Champenoise, og vinen modner herefter i flere år sur lie for at opnå større dybde og struktur.
Degorgering sker uden tilsætning af dosage (Brut Nature), hvilket giver en vin med ren frugt, friskhed og tydeligt terroirpræg.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold






