
Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse
Margaux 3. Cru Classé er landet i anmelderrost superform!
Den med spænding ventede 2023-årgang markerer en ny æra for Cantenac-Brown – idet netop denne vin er udset til at indvie slottets nye, bæredygtige vinkælder.
Vi taler 100 % ”cutting edge” udstyr og hele 68 små gæringstanke, der muliggør ”parcel-for-parcel” vinificering med en ekstrem præcision og helt uden brug af pumper.
Resultatet er en helt forrygende frugt, idet alle druer i blendet af 71,5 % Cabernet Sauvignon, 27 % Merlot og 1,5% Cabernet Franc er plukket ved optimal modenhed. Meget sigende strækker årets høst sig over den længste periode i slottets historie...
Merlot er høstet i perioden fra 7. til 19. september. Cabernet Franc 28. september – og endelig sent modnende Cabernet Sauvignon fra 20. september til 6. oktober 2023.
Læg dertil at omkring 50 % af druerne er frasorteret, så kun de allerbedste finder vej til denne Grand Vin. I kælderen er den forkælet på de fineste franske egetræsfade, hvoraf 60 % er helt nye og resten ét år gamle. Resultatet er sensationelt…
”Its velvety, fleshy, and bright side takes you on a journey to the heart of our terroir. The dense and rich color leaves a striking impression on both the wine and the mind. The captivating aromas of red fruits and its complex nose capture the senses, while the palate, tense yet generous, reveals a savory richness.” – Château Cantenac Brown
Leveres i originale trækasser ved køb af 6 flasker.
Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse passer godt til...
Om Chateau Cantenac-Brown
Cantenac-Brown er berømt for sin bizarre slotsbygning, som den skotske maler John Lewis Brown bygede i traditionel Tudorstil. Slottet har navn efter samme Brown og efter sin hjemkommune.
Rent vinmæssigt var Cantenac Brown frem til 1990 ikke Cru Classé værdig. Siden har investeringslystne AXA Millésimes og fra 2006 den nuværende ejer, familien Simon Halabi, løftet kvaliteten år for år.
Beplantningstætheden på hele 10.000 planter pr. ha. giver færre, mindre og mere smagsintense druer, som teknisk direktør Jose Sanfins med dygtighed formår at omsætte til vin og ratings i absolut verdensklasse.
Grand Vin: Château Cantenac-Brown, Margaux 3. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2. Vin: Brio de Cantenac-Brown
Beliggenhed: Cantenac, AOP Margaux
Beplantet areal: 48 ha
Plantede druesorter: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc
Fadmodning: 15 mdr. 60% ny barrique
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener

















