0Kurv

Tilbage

Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse

Frankrig

Frankrig, Bordeaux

75 cl

1 fl. pr. stk.
439,95 DKK
6 fl. pr. stk.
359,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
95-96 Point James Suckling
94-96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
94-96 Point Vinum
94-96 Point Alexandre Ma
93-96 Point Antonio Galloni
93-95 Point Robert Parker

Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse

Frankrig

Frankrig, Bordeaux

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

"95-96 points. Impressive precision to this, offering blackcurrants, blackberries and cherries, as well as hints of cedar and dark fruit" - James Suckling

"94-96 points. 2023 is the first vintage produced in the new, state-of-the-art gravity cellars, which really made a difference this year" - Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

"93-96 points. Cantenac Brown is one of the more extroverted wines in Margaux. It's a style that works so well" - Antonio Galloni

Margaux 3. Cru Classé er landet i anmelderrost superform!

Den med spænding ventede 2023-årgang markerer en ny æra for Cantenac-Brown – idet netop denne vin er udset til at indvie slottets nye, bæredygtige vinkælder.

Vi taler 100 % ”cutting edge” udstyr og hele 68 små gæringstanke, der muliggør ”parcel-for-parcel” vinificering med en ekstrem præcision og helt uden brug af pumper.

Resultatet er en helt forrygende frugt, idet alle druer i blendet af 71,5 % Cabernet Sauvignon, 27 % Merlot og 1,5% Cabernet Franc er plukket ved optimal modenhed. Meget sigende strækker årets høst sig over den længste periode i slottets historie...

Merlot er høstet i perioden fra 7. til 19. september. Cabernet Franc 28. september – og endelig sent modnende Cabernet Sauvignon fra 20. september til 6. oktober 2023.

Læg dertil at omkring 50 % af druerne er frasorteret, så kun de allerbedste finder vej til denne Grand Vin. I kælderen er den forkælet på de fineste franske egetræsfade, hvoraf 60 % er helt nye og resten ét år gamle. Resultatet er sensationelt…  

”Its velvety, fleshy, and bright side takes you on a journey to the heart of our terroir. The dense and rich color leaves a striking impression on both the wine and the mind. The captivating aromas of red fruits and its complex nose capture the senses, while the palate, tense yet generous, reveals a savory richness.” Château Cantenac Brown

Leveres i originale trækasser ved køb af 6 flasker.

1 fl. pr. stk.
439,95 DKK
6 fl. pr. stk.
359,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
95-96 Point James Suckling
94-96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
94-96 Point Vinum
94-96 Point Alexandre Ma
93-96 Point Antonio Galloni
93-95 Point Robert Parker

Anmeldelser af Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse

95-96 Point

James Suckling

Impressive precision to this, offering blackcurrants, blackberries and cherries, as well as hints of cedar and dark fruit. Medium to full body. Creamy and fine tannins.

94-96 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

2023 is the first vintage produced in the new, state-of-the-art gravity cellars, which really made a difference this year. Sporting a dark hue, the intense aromatic profile shoots out its blackberry, espresso, flowers, cherries, and truffle with only a single swirl. On the palate, the wine is opulent, powerful, rich, and intense, yet, it is also light on its feet due to its complementing acidities. The finish is long, intense, energetic, and rich, with layers of sweet, polished, luscious fruits, with just a hint of spice, and peppery cocoa on the back end. The wine is a blend of 71.5% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, and 1.5% Petit Verdot. 13.6% ABV, 3.64 pH. The Grand Vin was produced using only 52% of the harvest. Picking took place September 7 - October 6, making this the longest harvest in the history of the estate. Drink from 2029-2055. 94-96 Pts.

94-96 Point

Vinum

Restrained, very noble, profound, with dark fruit and a playful character; crisp, like biting into a basket of fresh berries; plenty of tannins, seamlessly silky, gaining momentum while remaining highly elegant; has gained precision thanks to the new winery facilities.

94-96 Point

Alexandre Ma

93-96 Point

Antonio Galloni

The 2023 Cantenac Brown is concentrated, ample and generous right out of the gate. Blackberry, incense, new leather, tobacco, menthol and chocolate are all amplified to the maximum. As is often the case, Cantenac Brown is one of the more extroverted wines in Margaux. It's a style that works so well. Readers will have to be patient, as the 2023 needs time to shed some of its baby fat.

93-95 Point

Robert Parker

The first vintage produced in the estate's new state-of-the-art winery, the 2023 Cantenac Brown has turned out very well indeed, offering up aromas of dark berries, pencil shavings and violets, followed by a medium to full-bodied, rich and layered palate that's serious and precise, concluding with a long, resonant finish. This blend of 71.5% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot and 1.5% Cabernet Franc represents 52% of the estate's production; and it reflects both the new winery's enhanced capabilities, along with the presence of old-vine Cabernet Sauvignon derived from holdings recently acquired in the heart of the plateau of Margaux.

Château Cantenac Brown Margaux 3. Cru Classé 2023 i trækasse passer godt til...

Om Chateau Cantenac-Brown

Cantenac-Brown er berømt for sin bizarre slotsbygning, som den skotske maler John Lewis Brown bygede i traditionel Tudorstil. Slottet har navn efter samme Brown og efter sin hjemkommune.

Rent vinmæssigt var Cantenac Brown frem til 1990 ikke Cru Classé værdig. Siden har investeringslystne AXA Millésimes og fra 2006 den nuværende ejer, familien Simon Halabi, løftet kvaliteten år for år.

Beplantningstætheden på hele 10.000 planter pr. ha. giver færre, mindre og mere smagsintense druer, som teknisk direktør Jose Sanfins med dygtighed formår at omsætte til vin og ratings i absolut verdensklasse. 

Grand Vin: Château Cantenac-Brown, Margaux 3. Cru  Classé (1855 Médoc & Graves)
2. Vin: Brio de Cantenac-Brown
Beliggenhed: Cantenac, AOP Margaux 
Beplantet areal: 48 ha 
Plantede druesorter: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc
Fadmodning: 15 mdr. 60% ny barrique

Vindata

Vinen kommer fra

Årgang

2023

Indhold

75 cl

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

+20 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. trækasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu