
Chateau Bibian Haut-Médoc AOC MAGNUM 2015
“A very reliable label, and prices are reasonable”, skriver Stephen Brooks. Chateau Bibian, der allerede i 1932 var klassificeret Cru Bourgeois Supérieur, har længe været kendt for at levere smæk for skillingen.
Fantomåret 2015 er en ny milepæl for Bibian.
Anmelderrosen er velfortjent. Familien Meyre, der arbejder tæt sammen med berømte Michel Rollands ønologiske laboratorie, har investeret stort i at løfte kvaliteten – som nu endelig er snublende nær kostbar Cru Classé...
Nyd vinen til det bedste oksekød, lam, rosastegt kalv, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C
Chateau Bibian er beliggende i kommunen Listrac, der ligger imellem (og lidt vest for) berømte Margaux og St-Julien. Slottet blev grundlagt i 1857 og har navn efter den daværende ejer, Pierre Bibian. I 1932 opnåede Chateau Bibian status af Cru Bourgeois Supérieur. Efter 130 år i samme families eje, blev Bibian i 1987 købt af den kendte fodboldspiller Jean Tigana, der blandt andet opnåede at blive europamester i med det franske landshold i 1984. Siden 1999 har Bibian tilhørt familien den kvalitetsfanatiske familien Meyre, der er mangeårig ejer af et andet Listrac- slot, Chateau Cap Léon Veyrin.
Hvordan smager Chateau Bibian Haut-Médoc AOC MAGNUM 2015?
Flot dybfarvet i glasset. Næsen har 2015-årgangens uimodståelige generøsitet med intens duft af skovjordbær, sorte kirsebær, brombær og solbær, lækkert suppleret med vanilje, kaffe og muskatnød fra fadet. Fine strejf af mynte, grafit og mineralitet. I munden rig og koncentreret med fuldmoden, lækker fadkrydret frugt. Lang og detaljeret finish med mineralsk friskhed og silkefine tanniner. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Chateau Bibian Haut-Médoc AOC MAGNUM 2015 passer godt til...
Hvordan er Chateau Bibian Haut-Médoc AOC MAGNUM 2015 fremstillet?
Château Bibian 2015 er lavet på et blend af 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc. Frugten kommer fra en af Listrac-kommunens ældste vinmarker, et gunstigt beliggende terroir på 20 hektar med jordbund af kalkholdigt ler og grus. Vinstokkene er i snit 40 år gamle og lavtydende, men til gengæld er druekvaliteten ekstraordinær god.
Mosten gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. 25 dages skindkontakt under og efter gæringen giver Chateau Bibier et seriøst udtræk af farve, smag og tannin. Vinen får ekstra krydderi og elegance fra 12 måneders modning på franske barriquefade, heraf 40% helt nye.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype