
Caudalia Garnacha Xi’ipal Las Bajadas 2019
Som Chateauneuf du Pape og Grand Cru Bourgogne i et og samme glas!
Når Châteauneuf-druen Grenache flytter op i den kølige spanske bjergluft, så fremelskes rødvinenes elegance og mineralitet i en sådan grad, at eksperterne jubler og sammenligner med stor rød bourgogne!
Hos Bodegas Caudalia laver de en kultagtig mikro-produktion fra deres økologisk dyrkede enkeltmark, Las Bajadas, der ligger i svimlende 625 meters højde!
Xi’ipal er en guddommelig forening af både burgundisk elegance og Chateaunenuf-power. En vin, der bekræfter hvorfor mange vineksperter udpeger Spanien som verdens value-spot nr. 1! En bjergtagende vin til en pris, der underløber alle de store vinområder.
....
Nyd vinen til kraftige spanske tapas, and, steaks, lam, lyst kød, svampe og lagrede oste. Servér ved 15-17°C.
Hvordan smager Caudalia Garnacha Xi’ipal Las Bajadas 2019?
Nyskænket står vinen i glasset og glimter med sine kirsebærrøde farve. Elegant og indsmigrende næse, der åbner med violer og granatæbleessens kombineret med vidunderlige strejf af garrigue-krydderurter, knust granit, lakrids og ristede kaffebønner. I munden lander vinen med en imponerende frugtfylde, der vækkes til live af en sitrende frisk mineralitet og en nærmest uhyrlig elegance, der får hjertet til at slå hurtigere! Et supersaftigt og vibrerende sammensurium af jordbær, granatæblejuice, urter, fennikel og diskret fadkrydderi, der klinger smukt af med silkebløde tanniner… En mesterlig mineralsk bjerg-Grenache med finesse i verdensklasse! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Caudalia Garnacha Xi’ipal Las Bajadas 2019 passer godt til...
Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi finder det lille vinhus Bodegas Caudalia 500 meter oppe i Navarra-subzonen Baja Montana, hvor de to ejere, Ivan Lopez Barco og Raquel Grandival Allende, har dedikeret sig til økologisk dyrkning af blot 8 hektar med rødvinsdruerne Syrah, Garnacha, Graciano og Tempranillo.
Klimaet er køligt for Navarra. Indflydelsen fra Pyrenæerne og Atlanterhavet er mærkbar og giver en langsommere druemodning, der resulterer i vine med stor aromatisk finesse og klassisk druetypicitet.
I kælderen fremhæver winemaker Raquel Grandival Allende terroirets unikke karakter ved at lade mosten spontangære med de naturligt forekommende gærstammer, ligesom valget af relativt store franske egetræsfade, mellem 400 og 500 liter, tjener til at bevare vinenes autentiske og druetypiske udtryk.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage