





Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2021
Andmelderrost tre år i rap... og nu klar i den flotte og dirrende frugtfriske årgang 2021.
Når en 100-point-producent som Casanova di Neri laver Rosso di Montalcino, så overhaler kvaliteten snildt adskillige Brunello’er!
Faktisk kommer en del af druerne fra samme Centine-enkeltmark som Casanova di Neris mangedobbelte 100-point-Brunello, Tenuta Nuova.
Resten af druerne håndplukkes såmænd fra endnu en supermark, Pietradonice, hvorfra Casanova di Neri laver vin til 750 kroner flasken. Jep, der er kæmpe value for money at hente lige her!
Er du til parfumeret, silkeblød og elegant Sangiovese, så skylder du dig selv at smage denne dugfriske Rosso fra ”verdensmesteren i Sangiovese”, Casanova di Neri.
Nydes til lyst kød, rødt oksekød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Servér ved 16-17°C.
Hvordan smager Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2021?
I glasset smuk kirsebærrød og nærmest funklende af frugt… Næsen er særdeles veloplagt med lovning om stor, saftig Sangiovese. Florale noter af violer åbner ballet og følges af friske Morello-kirsebær, sorte blommer og skovbær. Nedenunder finder vi Sangiovese-klassiske noter af balsamico og middelhavsurter akkompagneret af lidt tobak og diskret fadkrydderi. På tungen dirrende frisk med røde og mørke bær, krydrede skovbundsnoter og smukt afrundede tanniner i finalen. Saftig finish med hints af timian, sort te og spændende mineralske toner. Sublim drikkeglæde fra den største af alle Sangiovese-producenter! Drik nu eller gem 4-6 år fra høståret.
Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2021 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener