
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2015
Kvalitet og kælderpotentiale matcher konkurrenternes topvine, men efter 43 mdrs. udvikling på store slavonske fade smager White Label allerede her ved frigivelsen svivmlende godt.
Kvaliteten og velsmagen slår simpelthen alle rekorder i 2015, der allerede omtales som det måske største Brunello-år nogensinde...
Nyd den til rødt oksekød, lam, risotto, pasta med middelhavsurter samt lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”.
I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino.
Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Hvordan smager Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2015?
Lysende kirsebærfarvet med skær af tegl. I næsen textbook Brunello med dybt fascinerende duft af visne blomster, kirsebær, tørrede tranebær, læder, rosin, tobak og middelhavsurter... I munden slubrende Sangiovese-saftig med 2015s overlegne magtdemonstration af power og finesse. Moden, kanelkrydret rød bærfrugt med parfumerede overtoner af viol. Lang, lakridset finish med mesterligt integrerede tanniner, der lover godt for i dag, i morgen og de næste 20 år. Holy moly!!
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2015 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage