Hvordan smager Casanova di Neri, Brunello Cerretalto 2012 i trækasse?
En nærmest eksplosiv og smukt parfumeret næse med violer, kirsebær, blommer og kryddernellike, samt komplekse hints af svesker, læder, tobak, mokka og vanilje. I munden fyldig, smooth og intens med perfekt afstemt syre og fine, tætte tanniner. Fantastico! Drik nu med iltning, eller gem +20 år fra høståret.
Casanova di Neri, Brunello Cerretalto 2012 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Casanova di Neri, Brunello Cerretalto 2012 i trækasse fremstillet?
Cerretalto Brunello 2012 er fremstillet på 100% Sangiovese, nøje selekteret fra enkeltmarken Cerretalto i det østlige Montalcino. Marken er naturligt formet som et amfiteater, let skrånende mod øst ned til Asso-floden. Galestro-mergel med stenede flodaflejringer, samt et højt indhold af jern og magnesium. Druerne er håndhøstet af 4 omgange. Mosten af de afstilkede druer gæres temperaturstyret og spontant, uden tilsætning af industrigær. 29 dages maceration, assisteret af et nedfaldssystem. Modnet 36 mdr. på egetræsfade, samt 24 måneder på flaske før frigivelse.
Druer
SangioveseOm Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener










