
Buglioni Smagekasse - 1 Ripasso og 5 Valpolicella Superior
5+1 kasse med Ripasso og Valpolicella Superior.
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i egne vine.
I kassen finder du:
1 x Buglioni Ripasso 2016
5 x Buglioni Valpolicella Classico Superior 2017
Buglioni “Il Bugiardo” Ripasso 2016
⭐ 95/100 Barego'mad - mad & vinblog
⭐ 93/100 James Suckling
⭐ 91/100 "Testvinder" Decanter
⭐ Gold Medal - Mundus Vini
TESTVINDER i Decanter: "Et mørkt og intenst bæst af en Ripasso." Il Buglardo 2016 blev en delt nr. 1 ud af 93 toprødvine, da Decanter i april 2020 fandt markedets bedste Ripasso ved blindsmagning.
Buglioni Valpolicella Classico Superior 2017
Fans af Valpolicellas saftigste ‘’mini-Amarone’ kan godt glæde sig til Buglionis helt nye L'Imperfetto. Danskerne kender og elsker allerede familien Buglioni for 95 point Amarone og en af verdens bedste Ripasso-vine, Il Bugiardo.
Flot rubinrød farve. En herlig duft af modne blommer, sorte kirsebær og brombær finder vej til næsen. L’Imperfetto er kendetegnet ved sin lækre ’’smoothness’’ og en fortryllende bærsødme. Fløjlsbløde tanniner og en eftersmag, der rundes pænt af med strejf af kakao, nellike og vanilje. En palet af frisk og moden frugt udfolder sig i munden. Resultat: Ren velsmag.
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!