



Buglioni Rosacipolla Rosato 2022
Mariano Buglioni havde egentlig reserveret sin unikke Rosacipolla til familie, venner og stamkunder!
Men under et besøg hos producenten fik Supervin udvidet vennekredsen. Vi fik straks smag for den fantastiske rosé på Amarone-druen Corvina, og det lykkedes os at få Mariano til at skifte mening.
Siden har den populære rosé høstet høje point fra flere anmeldere, for kvaliteten er i særklasse!
Rosacipolla er ganske enkelt et forrygende elegant glas rosé. Skabt på Corvina-druer håndplluket fra over 30 år gamle vinstokke på et grusholdigt terroir i San Pietro In Cariano. En fryd for alle sanser og et rigtig godt roséglas på alle tidspunkter!
Vi forstår godt, at Buglioni oprindeligt ville holde denne roséperle for sig selv og den inderste kreds… Det helt oplagte norditalienske alternativ til Provence!
......
En læskende aperitif og en fornem ledsager til fisk og skaldyr, antipasti, crudités, lette pastaretter, fjerkræ, sushi samt salat. Servér ved 6-10°C.
Hvordan smager Buglioni Rosacipolla Rosato 2022?
Elegant sart roséfarve… Næsen er vidunderligt frisk og fint parfumeret med liflige aromaer af nyplukket hybenrose, jordbær i fløde, hindbær og lyse kirsebær, der toppes med mineralsk saltet citrus og et touch af våde sten… Frisk, tør og ultracharmerende i munden! Strejf af urter giver vinen karakter, mens en fin mineralitet bringer oplevelsen i mål. Corvina i en helt anden og lettere udgave end vi kender den fra Amarone-vinene og med en verden til forskel. Virkelig vellavet rosé på alle måder… Pas på, Provence! Drik nu eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Buglioni Rosacipolla Rosato 2022 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!