
Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2023 ØKO
"Hvis dette ikke er Amarone, så er det en løgnagtig vin!"
Danmarks bedst anmeldte Ripasso... Nu med over 10.000 topanmeldelser på Vivino, hvor Buglioni som regel ligger helt i toppen over landets højest bedømte Ripasso-vine.
Buglioni hæver hver årgang niveauet for, hvor stor Ripasso kan blive og faktisk er vinmageren Mariano nået så langt, at selv professionelle smagere sammenligner den med Amarone.
Il Bugiardo betyder "Løgneren". Buglionis Ripasso fik sit navn, da en kendt sommelier smagte vinen – og udbrød: "If this is not Amarone, then it is a lying wine!"
Buglionis toplækre "Amarone-lookalike" vader i lovprisninger fra de danske vinanmeldere, hvor den tidligere er udråbt som TESTVINDER i Flaskehalsens store julesmagning. Selv GASTROs meget kyndige vinanmelder, René Langdahl, må overgive sig til det høje niveau i "Il Bugiardo" - det er ikke hver dag, at en Ripasso høster topanmeldelser i dét mgasin.
Niveauet er ganske enkelt exceptionelt højt hos Buglioni og herfra skal der lyde en kæmpe anbafaling om, at man springer supermarkedets billig-amaroner over og i stedet lægger "Il Bugiardo" i kurven. Du får SÅ meget mere for pengene!
Nyd den til oksekød, vildt, lam, gris, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Hvordan smager Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2023 ØKO?
Den økologiske ”Il Bugiardo” Ripasso imponerer i glasset med en mørk og intens blommerød farve. I næsen flot koncentreret og stærkt forførende med superduft af violer, kirsebær, blåbær, blomme og rosin. Den delikate frugt suppleres af delikate fadkomplekse noter af vanilje, mørk chokolade, urter og tobak fra fadlagringen. I munden blød og imponerende fyldig med dejlig krydret bærsødme. Eftersmagen matcher god Amarone i længde, power og detaljerigdom! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Rosiner
Røde kirsebær
Sorte kirsebær
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold