
Buglioni Recioto Il Narcisista 2019
Buglionis Recioto della Valpolicella Classico "Il Narcisista" giver dig smagen af husets berømte 96 point-Amarone i uimodståelig sød og bærsaftig dessertudgave!
Fra risalamande til ost, ”meditation” og portvinsalternativ – en vin med virkelig mange anvendelsesmuligheder... Recioto er utvivlsomt verdens største røde dessertvin - en kriminelt overset klassisk norditaliensk vintype!
Fra risalamande til ”meditation” – en vin med rigtig mange anvendelsesmuligheder! Nydes ved 14-16°C
Hvordan smager Buglioni Recioto Il Narcisista 2019?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød og fuldfed i glasset... Næsen er flot koncentreret med frugtlækker duft af violer, hindbær, sorte kirsebær og blomme i Madeira, som åbner perfekt op for rosiner, cedertræ, kakao, chokolade og vanilje. I munden sød med fløjlsagtig, varm og omsluttende smag. Kompleks og herlig frisk finish med silketanniner og flot afdæmpet alkohol.... Klassevin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold