
Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018
Metodo Ancestrale lyder gammeldags, men tro os... Molì er så über cool som sin elegante flaske med retrokapsel.
Nu kan du opleve en helt ny, fræk og sprælsk side af Molinara, som normalt må tage til takke med en birolle som blandingsdrue i Ripasso, Amarone og Recioto.
Molì er samtidig et topmoderne "take" på den gamle Metodo Ancestrale, forløberen til champagnemetoden, hvor vinen afslutter sin gæring på forseglet flaske.
Det giver en tør og delikat mousserende rosé - der afgjort er blandt de mest spændende, karakterfulde og forfriskende, vi har smagt!
Nyd den som aperitif – og til lette forretter med fisk og skaldyr, sushi, antipasti og sprøde salater. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018?
Elegant pink med kobberagtigt skær og fine bobler. Let blakket grundet fremstillingsmetoden. Næsen charmerer med herlig sprælsk duft af vilde roser, saltet citrus, orangeskal, gærdej og røde skovbær. I munden tør, sprød og delikat frugtig med fine bobler. Læskende strejf af friske urter, salt og hvedeøl i eftersmagen. Et herligt glas! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!