Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018
Buglioni Moli Rosato Metodo Ancestrale Frizzante 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Metodo Ancestrale lyder gammeldags, men tro os... Molì er så über cool som sin elegante flaske med retrokapsel.
Nu kan du opleve en helt ny, fræk og sprælsk side af Molinara, som normalt må tage til takke med en birolle som blandingsdrue i Ripasso, Amarone og Recioto.
Molì er samtidig et topmoderne "take" på den gamle Metodo Ancestrale, forløberen til champagnemetoden, hvor vinen afslutter sin gæring på forseglet flaske.
Det giver en tør og delikat mousserende rosé - der afgjort er blandt de mest spændende, karakterfulde og forfriskende, vi har smagt!
Smagenote
Elegant pink med kobberagtigt skær og fine bobler. Let blakket grundet fremstillingsmetoden. Næsen charmerer med herlig sprælsk duft af vilde roser, saltet citrus, orangeskal, gærdej og røde skovbær. I munden tør, sprød og delikat frugtig med fine bobler. Læskende strejf af friske urter, salt og hvedeøl i eftersmagen. Et herligt glas! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Nyd den som aperitif – og til lette forretter med fisk og skaldyr, sushi, antipasti og sprøde salater. Servér ved 8-10°C
Molì 2018 er fremstillet på 100% Molinara fra kalkholdige marker i Veneto. Buglioni høster druerne manuelt, og lader mosten få farve og smag fra drueskindet i 48 timer før gæringen. Vinen gærer først frugtbevarende ved lave 14°C på ståltank. Gæringen afsluttes dernæst på forseglede flasker, hvorved boblerne dannes og komplekse brødnoter optages fra gæren. Vinen fremtræder let blakket i glasset, da den er fremstillet uden degorgering (fjernelse af de fine gærrester).
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.