
Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019
Fremragende italienske årgangsbobler!
Valpolicella-kometen Buglioni er meget mere end 95 point-Amarone og verdens måske allerbedste Ripasso:
Tag bare anmelderroste Lo Spudorato 2019, der her overbeviser stort med prisklassens nok sprødeste og mest frugtlækre Vintage-Spumante.
Et super alsidigt valg til hygge, hverdag, fest og mad... Prøv den - og du vil med garanti ikke blive skuffet!
Nyd den som aperitif – eller til lette tapas, salater, fisk og skaldyr, sushi og friske oste. Server ved 6-8°C.
Hvordan smager Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019?
Smuk halmgul med fine, delikate bobler…. Fra glasset stiger den lifligste duft af jasmin, citrus, pære, abrikos og ananas. Lo Spudorato 2019 lægger sig sprød og citrusfrisk på tungen, hvor smagen folder sig koncentreret ud med tropisk frugtcharme og salte mineralske nuancer... Elegant og læskende finish der pirrer smagsløgene og giver appetit på endnu en slurk! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!