Tilbage

Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM

Italien

Italien, Veneto

16% alk.

150 cl

1 fl. pr. stk.
1.149,95 DKK
4 fl. pr. stk.
824,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
96 Point (2017) Flaskehalsen
96 Point (2017) Winewherever, Rasmus Christensen
90-93 Point (2017) Houlberg
92 Point (2017) Vinhulen.dk
92 Point (2017) Mad og Monopolet
4,3⭐ Vivino

Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM

Italien

Italien, Veneto

16% alk.

150 cl

"96 point. TESTVINDER OVER 450 kr" - Flaskehalsen(tidl. årg.)

"96 point. En vel balanceret powervin." - Winewherever, Rasmus Christensen(tidl. årg.)

Selv i den mindre gode årgang 2017 formåede Mariano Buglionis Amarone at dobbeltscore 96 point og bliver testvinder blandt +450 kroners vine. Nu er hans nyeste mesterværk landet superårgangen 2018, der blåstemples som ”Outstanding” af Robert Parker. Her i en imponerende og festlig magnumflaske, der med garanti vil vække begejstring rundt om bordet.

Succesen hos Buglioni er langt fra tilfældig. Der bliver arbejdet stenhårdt i kælderen og hans Amarone gennemgår hele 30 måneders fadlagring – det er altså et halvt år længere end verdens dyreste Amarone, Dal Forno Romagna!

Glæd dig til at få en bombastisk Amarone i glasset, som årgang efter årgang imponerer både anmeldere, og ikke mindst Amarone-elskere. Det her er essensen af Valpolicella og hvad Amarone er og bør være!

Lad den fede og silkebløde vin forkæle dine smagsløg, og nyd verdensklasse Amarone, til en helt anden pris end mange andre lignende topproducenter i området!

Nyd vinen som et hyggeglas, lammeryg, vildtretter, grillet svinekød og kraftige oksekødsretter. Kan også gå til tapas eller til et udvalg af modne oste. Server ved 16-18°C.

1 fl. pr. stk.
1.149,95 DKK
4 fl. pr. stk.
824,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
96 Point (2017) Flaskehalsen
96 Point (2017) Winewherever, Rasmus Christensen
90-93 Point (2017) Houlberg
92 Point (2017) Vinhulen.dk
92 Point (2017) Mad og Monopolet
4,3⭐ Vivino

Anmeldelser af Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM

96 Point (2017)

Flaskehalsen

96 Point (2017)

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point (2017)

Houlberg

92 Point (2017)

Vinhulen.dk

92 Point (2017)

Mad og Monopolet

4,3⭐

Vivino

96 Point(tidligere årgang)

Flaskehalsen

TESTVINDER OVER 450 KR...Det her er en Amarone, der bare fungerer så perfekt og smager så lækkert, at den opfylder alle de drømme, man kan have til den slags. Alkoholprocenten er høj, men de 16,5% virker ikke voldsomt, for her er stadig masser af plads til nuancer og kompleksitet, der sidder, hvor det skal.

96 Point(tidligere årgang)

Winewherever, Rasmus Christensen

Buglioni er en relativ lille producent der til gengæld laver stor vin. Og det gør de helt bestemt også her i deres 2017 udgave. Selv med svimlende 16,5% alkohol formår de, at holde den frisk og levende. Den har en noter af sort te, bitter mørk chokolade, oliven og urter. En vel balanceret powervin.

90-93/100 (tidligere årgang)

Houlberg

5 Thumbs Up. Mørk, fin og dyb næse ... fed, tæt power med sorte kirsebær, blommer, tjære, tobak, tør engelsk lakrids, chokolade og nogle nærmest småsyrlige balsamiske elementer. Der er pænt aftryk af egetræ, sæbe, blomster og man kan fornemme en ung syre, der vidner om, at det er en meget ung Amarone. I munden er vinen i starten cremet, blød og tætpakket ... først kommer alt det blide og mørke strømmende med figner, svesker, blommer, mørke kirsebær, blommer, blød lakrids, mælkechokolade, tør tobak, kakao ... og så sætter en bitter syre, lidt alkohol og et fint pebret bid ind, hvor lidt tørre tanniner også vil spille med. I forhold til 2015'eren er der dog langt bedre styr på alkoholen, som slet ikke bider nær så meget. Det gør, at denne Amarone bliver en rigtig god oplevelse, slet ikke gumpetung som de billige af slagsen og med en friskhed i kombi med det bløde overflod af indtryk. Og så er det endda en meget ung Amarone, som vil udvikle sig ved at blive gemt i kælderen mange år endnu.

92 Point(tidligere årgang)

Vinhulen.dk

Rubinrød. Duften er ung og intens med kirsebær og blomme krydderi, mørk chokolade, lakrids og ganske let vanilje og røg/trænote og masser af power. Smagen er fra start intens og fast med både røde kirsebær, blå blomme og en flig af blåbær med supplerende noter af mørk chokolade, krydderi over i kvas på den forfinende måde, lakrids og et strøg af vanilje og røg/træ med helt ungdommelig veloplagthed og fast frugtsyre med bid til at svare igen på fedme, voldsomheden af intensiteten og alkoholprocenten på hele 16,5%. En flig af sødme giver yderligere kompleksitet. Intens og ret voldsom krop i denne yderst velkomponerede og velstrukturerede vin. 2017 er generelt en mindre årgang end 2015 og 2016, men producenten formår at holde niveau med disse, hvilket bare indikerer, at kvalitetsproducenter altid leverer. Rigtig flot vin.

92 Point(tidligere årgang)

Mad og Monopolet

...her tænker jeg “Let it rain” – her er nemlig skruet op på alle parametre. Denne vin indkapsler præcis, hvad Amarone handler om. Den er intens, fyldig, kraftigfuld og fyldt med smag. Nogle gange oplever jeg en Amarone, som mangler balance, netop fordi alkoholen og sødmen kan tage over, og så bliver det “marmelade-vin” – et udtryk jeg nyder at bruge om en vin, som bliver for sødmefuld. Denne har netop en let bitterhed, syre og blide tanniner, som sikrer den balance, som Amarone kan levere. Jeg har smagt denne sammen med sværvægtere som “Dal Forno”, som nok er det bedste af bedste, og her klarede den sig rigtig flot. I næsen har den modne kirsebær, blomme, vanilje, peber og et hint af mynte. Den er bestemt potent i smagen og kraftig men samtidig blid. Et flot glas og afgjort pengene værd. (vurderet ved en tilbudspris på 329,95)

Hvordan smager Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM?

Allerede ved ophældningen fra den store flaske fornemmer man, at her er stor Amarone i glasset - intens rubinrød farve med fede gardiner og et smukt skær. Næsen lægger fra land med perfekt solmodne mørkerøde kirsebær, valrhona-chokolade, saftige blommer og vaniljestang. Ved første tår detonerer den intense vin i et smagsmæssigt festfyrværkeri af svesker, rosiner, sød pibetobak, en lille smule lakrids og frisk kværnet hvis peber. Luksus-Amaronen munder ud i en lang, intens eftersmag med vidunderlig tørret frugtsødme, og tanniner, som slikker tungen ren til sidst. Bravissimo! Drik nu med iltning, eller gem +10 år fra høståret.

Buglioni L´Amarone 2018 MAGNUM passer godt til...

Om Buglioni

image

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet

”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen 

"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni

Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.

I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.

Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.

Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.

Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.

I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!   

Vindata

Producent

Årgang

2018

Indhold

150 cl

Alkohol-%

16 %

Servering

16-18°C.

Gemmepotentiale

+10 år fra høståret

Proptype

Kork
Lignende produkter