



Buglioni "il Vigliacco" Brut Rosé 2022
”Kujonagtige” Vintage-bobler fra rebelske Buglioni.
Efter høsten i 2008 er det ikke længere obligatorisk for vinmagerne at bruge Molinara-druen i vinene fra Valpolicella. I protest vælger Buglioni at hylde Molinara ved at lave en mousserende rosévin på netop denne drue.
Il Vigliacco betyder kujonen som en henvisning til de myndigheder, der på ’’skamløs’’ vis har valgt at fjerne Molinara fra listen over de obligatoriske Valpolicella-druer.
Den første kasse blev leveret direkte til dørtrinnet af kommisionskontoret.
”Il Vigliacco” byder på delikate og forfriskende rosé-bobler fra den dugfriske årgang 2022, der er opdraderet med nyt og elegant design. Og til denne pris er alle Prosecco- og Champagne-fans nødt til at smage med!
og vinen vil være en perfekt partner til både fest og hygge. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Anbefales som aperitif – og til appetizers, tapas, salater, fisk, sushi, fjerkræ, lyst kød samt friske oste. Nydes ved 6-8°C.
Hvordan smager Buglioni "il Vigliacco" Brut Rosé 2022?
I glasset præsenterer ”il Vigliacco” sig med en smuk laksefarvet kulør. Næsen aromatisk og floral med en henrivende duft af hybenrose, hindbær, jordbær og tranebær. I munden er den mousserende vin frisk og let krydret med noter af tørrede krydderurter. Med sin dejlige cremede mousse byder Il Vigliacco op til dans,
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Buglioni "il Vigliacco" Brut Rosé 2022 passer godt til...
Hvordan er Buglioni "il Vigliacco" Brut Rosé 2022 fremstillet?
Il Vigliacco Brut 2022 er fremstillet på 100% Molinara fra grusholdige marker i Valpolicella. Mosten koldmacererer med 48 timers skindkontakt før gæringen. Vinen er fremstillet i en frisk og frugtig ”Charmat”-stil, hvor boblerne dannes ved andengæring på ståltank under tryk. Sukkerindhold: 8 gram pr. liter.
Druer
MolinaraOm Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!