





Buglioni Il Disperato 2022
Dugfrisk årgang af Italiens svar på Chablis!
Sprøde og elegante Il Disperato er ligesom de bedste hvidvine fra Soave fremstillet på druesorten Garganega. Den hemmelige ingrediens er 10% af den ekstra aromatiske kvalitetsdrue, Manzoni Bianco, som er skabt ved at krydse verdensdruerne Riesling og Pinot Blanc.
Mange danskere kender og elsker allerede Buglioni, Valpolicellas nye stjerneproducent, for Ripasso og Amarone med op til 96 point. Nu er heller ikke hvidvinene til at komme udenom.
Efter desperate forsøg på at finde det perfekte vinnavn, besluttede familien Buglioni sig meget passende for "Il Disperato".
Nyd den som aperitif samt til fisk, skaldyr, sushi, fjerkræ, lyst kød, salater og lette pastaretter. Servér ved 8-10°C.
Hvordan smager Buglioni Il Disperato 2022?
Il Disperato stråler fra glasset med sin citrongule farve. Næsen er liflig og aromatisk med duft af hvide blomster, kamille, grønne æbler, citrus, mango og ananas. I munden frisk og sprød med harmonisk fylde og enorm frugtcharme. Lang og læskende finish med salte mineralske strejf. Perfetto! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Buglioni Il Disperato 2022 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold