Tilbage

Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.459,95 DKK
6 fl. pr. stk.329,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Flaskehalsen

96 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Vinhulen.dk

92 Point

Mad og Monopolet

⭐ 4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Beskrivelse:

"96 point. TESTVINDER OVER 450 kr" - Flaskehalsen

"96 point. En vel balanceret powervin." - Rasmus Christensen, Winewherever

Endnu et mesterværk fra mageløse Mariano Buglioni! En bombastisk Amarone, som årgang efter årgang imponerer både anmeldere, og ikke mindst Amarone-elskere. Det her er essensen af Valpolicella og hvad Amarone er og bør være!

Med 96 point-dobbeltscoringen og et tårnhøjt Vivino-gennemsnit må ingen Valpolicella-elsker være i tvivl – Det her er Amarone i verdensklasse og et absolut topkøb!

Lad den fede og silkebløde vin forkæle dine smagsløg, og nyd verdensklasse Amarone, til en helt anden pris end mange andre lignende topproducenter i området!

Smagenote

Vinen har en intens rubinrød farve i glasset, med fede gardiner og et smukt skær. Næsen frigiver de mest modne, og smigrende mørkerøde kirsebær, chokolade, blommer og vanilje. Ved første tår frigives den intense, men balancerede vin som afgiver svesker, rosiner, sød pibetobak, en lille smule lakrids og frisk kværnet hvis peber. En lang, intens eftersmag med en fantastisk tørret frugtsødme, og tanniner som slikker tungen ren til sidst. Drik nu med iltning, eller gem +10 år fra høståret.

Anmeldelser af Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017

96/100 Flaskehalsen
"TESTVINDER OVER 450 KR...Det her er en Amarone, der bare fungerer så perfekt og smager så lækkert, at den opfylder alle de drømme, man kan have til den slags. Alkoholprocenten er høj, men de 16,5% virker ikke voldsomt, for her er stadig masser af plads til nuancer og kompleksitet, der sidder, hvor det skal."

96/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Buglioni er en relativ lille producent der til gengæld laver stor vin. Og det gør de helt bestemt også her i deres 2017 udgave. Selv med svimlende 16,5% alkohol formår de, at holde den frisk og levende. Den har en noter af sort te, bitter mørk chokolade, oliven og urter. En vel balanceret powervin."

90-93/100 Houlberg
"5 Thumbs Up. Mørk, fin og dyb næse ... fed, tæt power med sorte kirsebær, blommer, tjære, tobak, tør engelsk lakrids, chokolade og nogle nærmest småsyrlige balsamiske elementer. Der er pænt aftryk af egetræ, sæbe, blomster og man kan fornemme en ung syre, der vidner om, at det er en meget ung Amarone. I munden er vinen i starten cremet, blød og tætpakket ... først kommer alt det blide og mørke strømmende med figner, svesker, blommer, mørke kirsebær, blommer, blød lakrids, mælkechokolade, tør tobak, kakao ... og så sætter en bitter syre, lidt alkohol og et fint pebret bid ind, hvor lidt tørre tanniner også vil spille med. I forhold til 2015'eren er der dog langt bedre styr på alkoholen, som slet ikke bider nær så meget. Det gør, at denne Amarone bliver en rigtig god oplevelse, slet ikke gumpetung som de billige af slagsen og med en friskhed i kombi med det bløde overflod af indtryk. Og så er det endda en meget ung Amarone, som vil udvikle sig ved at blive gemt i kælderen mange år endnu." 

92/100 Vinhulen
"Rubinrød. Duften er ung og intens med kirsebær og blomme krydderi, mørk chokolade, lakrids og ganske let vanilje og røg/trænote og masser af power. Smagen er fra start intens og fast med både røde kirsebær, blå blomme og en flig af blåbær med supplerende noter af mørk chokolade, krydderi over i kvas på den forfinende måde, lakrids og et strøg af vanilje og røg/træ med helt ungdommelig veloplagthed og fast frugtsyre med bid til at svare igen på fedme, voldsomheden af intensiteten og alkoholprocenten på hele 16,5%. En flig af sødme giver yderligere kompleksitet. Intens og ret voldsom krop i denne yderst velkomponerede og velstrukturerede vin. 2017 er generelt en mindre årgang end 2015 og 2016, men producenten formår at holde niveau med disse, hvilket bare indikerer, at kvalitetsproducenter altid leverer. Rigtig flot vin."

92/100 Mad & Monopolet
"...her tænker jeg “Let it rain” – her er nemlig skruet op på alle parametre. Denne vin indkapsler præcis, hvad Amarone handler om. Den er intens, fyldig, kraftigfuld og fyldt med smag. Nogle gange oplever jeg en Amarone, som mangler balance, netop fordi alkoholen og sødmen kan tage over, og så bliver det “marmelade-vin” – et udtryk jeg nyder at bruge om en vin, som bliver for sødmefuld. Denne har netop en let bitterhed, syre og blide tanniner, som sikrer den balance, som Amarone kan levere. Jeg har smagt denne sammen med sværvægtere som “Dal Forno”, som nok er det bedste af bedste, og her klarede den sig rigtig flot. I næsen har den modne kirsebær, blomme, vanilje, peber og et hint af mynte. Den er bestemt potent i smagen og kraftig men samtidig blid. Et flot glas og afgjort pengene værd." (vurderet ved en tilbudspris på 329,95)

4,3 stjerner Vivino (1878 bedømmelser set over alle årgange. 20.05.21)

----------

Forrige årgang:

94 point - Vert de Vin (årg. 2016)
"The nose is elegant, aromatic, racy, nicely defined and offers power (in control), a certain delicacy in its construction (despite its power). It reveals notes of dried blackcurrant, dried black plum and more lightly cream of strawberry associated with fine touches of crushed blueberry, small flowers, thyme as well as fine hints of dry local grove, at a hint. black tea, caramelization, crème brûlée, bourbon vanilla bean and a very discreet hint of cardamom. The palate is fruity, balanced, elegant and offers a juicy / tangy structure, racy minerality, a nice definition, a nice finesse of the grain, a nice smoothness as well as the depth, a certain complexity, a small melodious side and a thin air side in the approach. On the palate this wine expresses notes of pulpy / juicy Boysenberry, crushed blackcurrant and more slightly juicy / fresh blueberry associated with touches of fleshy strawberries, nutmeg, sweet spices, cardamom as well as very fine hints of toasted, tonka bean, black tea, black olive and a sense of place (local biotope). The tannins are precise, elegant and offer a fine firmness."

94 point Flaskehalsen (årg. 2016)
"I denne Amarone er vi oppe på 16% alkohol, hvilket vidner om en vis tyngde, omend de er sat tungere. Det betyder, at Buglioni formår at ramme en stil, hvor der både er massiv tyngde og power, men hvor det ikke bliver overdrevet.  Vi finder alle de træk, de fleste efterspørger i en Amarone. En storladen og enormt fyldig stil, hvor alkoholen er i top, og hvor der er smooth flader af moden frugt, det er kraftfuldt krydret og i det hele taget en monstruøs og powerfuld omgang. Det er et godt bevis på, at min fordom i forhold til, at Amarone er for tunge og voldsomme, bliver gjort til skamme. For selvom det er markant og stort, så er det til at gå til, det er til at forstå og det er til at finde en mening med galskaben, når prisen tages med i betragtning." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 329,95)

94 point - Annuario dei Migliori Vini Italiani (årg. 2016)

93 point - Antonio Galloni, Vinous (årg. 2016)
"The 2016 Amarone della Valpolicella Classico seduces with a sweetly spiced and extroverted display that blends medicinal black cherries, mint, lavender, sweet smoke and a dusting of cocoa powder. The textures are silky, energized by vibrant acidity, as ripe red and black fruits drench the palate, leaving notes of bitter dark chocolate, cinnamon and clove. A coating of tannin lingers, tugging at the senses with youthful poise, and hints of sour citrus and inner violet florals linger long. The 2016 is massive, structured and intense yet with tremendous balance and potential for the future. It’s rare that I find myself pouring a second glass of an Amarone during tastings, but that’s exactly what happened here. I tasted the 2016 twice and it just kept getting better."

Nyd vinen som et hyggeglas, lammeryg, vildtretter, grillet svinekød og kraftige oksekødsretter. Kan også gå til tapas eller til et udvalg af modne oste. Server ved 16-18°C. 

Il Lussurioso 2017 er fremstillet på et blend af 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Oseleta og 5% Croatina. Drueklaserne håndhøstes i midten af september, hvorefter de koncentreres ved tørring helt frem til januar. Vinen modner hele 30 måneder på store traditionelle tonneaux fade og gemmes på flaske minimum 12 måneder før frigivelse.

Om Buglioni

Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:

Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….

I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?

De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.

Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.

Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.

Passer godt til

Hygge

Grill

Gris

Okse

Vildt

Fjerkræ

Lam

Ost

Servering 16-18 °C
Gemme potentiale +10 år fra høståret
Alkohol 16 %
Indhold 75 cl
1 fl. pr. stk.459,95 DKK
6 fl. pr. stk.329,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Flaskehalsen

96 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Vinhulen.dk

92 Point

Mad og Monopolet

⭐ 4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Andre har også set