
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017
Endnu et mesterværk fra mageløse Mariano Buglioni! En bombastisk Amarone, som årgang efter årgang imponerer både anmeldere, og ikke mindst Amarone-elskere. Det her er essensen af Valpolicella og hvad Amarone er og bør være!
Med 96 point-dobbeltscoringen kan ingen Valpolicella-elsker være i tvivl – Det her er Amarone i verdensklasse og et absolut topkøb!
Lad den fede og silkebløde vin forkæle dine smagsløg, og nyd verdensklasse Amarone, til en helt anden pris end mange andre lignende topproducenter i området!
----------
Nyd vinen som et hyggeglas, lammeryg, vildtretter, grillet svinekød og kraftige oksekødsretter. Kan også gå til tapas eller til et udvalg af modne oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017?
Vinen har en intens rubinrød farve i glasset, med fede gardiner og et smukt skær. Næsen frigiver de mest modne, og smigrende mørkerøde kirsebær, chokolade, blommer og vanilje. Ved første tår frigives den intense, men balancerede vin som afgiver svesker, rosiner, sød pibetobak, en lille smule lakrids og frisk kværnet hvis peber. En lang, intens eftersmag med en fantastisk tørret frugtsødme, og tanniner som slikker tungen ren til sidst. Drik nu med iltning, eller gem +10 år fra høståret.
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2017 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage