
Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2020 ØKO
Søger du World-Class Amarone... og er du ikke lige i "humør" til at lænse tegnedrengen for et fire-cifret beløb?
Så har Buglioni markedets nok bedste alternativ til kultvinene fra Dal Forno og Quintarelli. "Il Lussurioso" går ofte udsolgt få timer efter, vi sender en nyhedsmail ud, da luksus-Amaronens power, point og kvalitet ganske enkelt er ”unmatched” til prisen.
Succesen hos Buglioni er langt fra tilfældig. Mariano Buglionis team arbejder stenhårdt i kælderen, og husets Amarone gennemgår hele 30 måneders fadlagring – det er altså et halvt år længere end verdens dyreste Amarone, Dal Forno Romano!
2020 er en ægte powerårgang med kolonorm frugtkoncentration… Glæd dig til at fylde glasset med den fedeste, højpotente, fadkrydrede 16 procents Amarone, som endnu en gang vil bombardere anmeldere og ekstatiske Amarone-elskere bagover.
Det her er essensen af Valpolicella, og hvad Amarone er og bør være!
……
Nyd den som et hyggeglas eller til lammeryg, vildtretter, BBQ og kraftige oksekødsretter. Kan også gå til tapas eller til et udvalg af modne oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2020 ØKO?
Amaronen præsenterer sig med en overlegen mørk kirsebærfarve, der efterlader lårfede gardiner ned langs glassets inderkant... Næsen efterlader ingen tvivl. Der er en Amaroneoplevelse af de helt store i vente! Tørrede violer, intense sorte kirsebær, sveskeblommer, rosiner og brombær indhylles i luksuriøst fadkrydret valrhona-chokolade, espressobønner og Tahiti-vanilje... Vinen glider over tungen som en gletcher, fed, frugtkoncentreret og uimodståelig, mens den store Amarone-pakke langsomt folder sig ud... Svesker, rosiner, sød pibetobak, en lille smule lakrids og frisk kværnet peber dominerer smagen, der hænger imponerende længe ved slurk for slurk. Perfekt balance mellem tørret frugtsødme, fadkrydderier og silkebløde tanniner... Marianos hidtil største mesterværk af en Amarone? Drik nu med iltning, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Rosiner
Sorte kirsebær
Svesker
Vanilje
Viol
Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2020 ØKO passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold