
Broccardo "Langhet" Langhe Arneis 2022
Har du smagt “den hvide Barolo”?
Det lille og over 100 år gamle familiehus Broccardo giver her det perfekte eksempel på Langhe Arneis, som de tilmed baserers på topdruer fra det verdensberømte ”Cru-terroir” Monforte d’Alba i Piemonte.
Trods sin beskedne pris er der tale om et absolut must-try for fans af Piemonte - og fans af italiensk hvidvin i almindelighed.
Terroirets 400 højdemeter slår igennem med en mineralsk friskhed, der virkelig kælder Arneis-druens eksotiske noter af jasmin, fersken, honningmelon, nødder og hvid chokolade… Hold nu kaje, hvor det smager godt!
....
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, lette tapas og antipasti, fjerkræ, lyst kød, grillede marinerede grøntsager og cremede oste. Servér ved 10-12°C.
Hvordan smager Broccardo "Langhet" Langhe Arneis 2022?
Ved ophældningen krystalklar med et vibrerende grøngyldent skær… Næsen skruer op for charmen med frisk citrusmineralitet og eksotiske duftnuancer af acacieblomst, jasmin, pære, fersken, friske mandler og hvid chokolade… Hvidvinen glider som silke på tungen, hvor terroirets friske citrus-mineralitet giver ekstra liv til Arneis-druens klassisk tropiske frugtrigdom. Hele herligheden kulminerer i en lang og elegant mundrensende eftersmag med fine, delikate nuancer… Flot Piemonte-hvidvin! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Broccardo "Langhet" Langhe Arneis 2022 passer godt til...
Hvordan er Broccardo "Langhet" Langhe Arneis 2022 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Arneis, som familien Broccardo håndhøster fra deres eget topterroir i den berømte Barolo-zone Monforte d’Alba. Den vestvendte parcel i 400 meters højde giver hvidvinen en elegant kølighed og frisk mineralitet, der slår fornemt igennem i den dugfriske nye årgang 2022.
Filippo Broccardo plukker druerne ved håndkaft i begyndelsen af september måned. Herefter følger gæringen samt samt 3 måneders modning på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring ved kølige 10°C.
Druer
ArneïsOm Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.


















