Broccardo Barbera d’Alba Superiore La Tina 2021

Broccardo Barbera d’Alba Superiore La Tina 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“95 points” – Best Italian Wines Annuario
“91 points. Aromas of ripe plums, dark cherries, cacao, burnt oranges and mocha…” – James Suckling
“90 points. Ample concentration of fruit and length...” - Decanter
Internationale ratings op til 95 point… Skulle nogen fortsat være i tvivl, laver Barolo-kometen Broccardo i den grad også Barbera i topklasse. Og se lige prisen!
I den fremragende 2021-årgang rammer flagskibet La Tina sit hidtidige højdepunkt!
Måske kender du allerede La Martinella – Broccardos saftige og uimodståeligt frugtdrevne Barbera til hverdagspris. Superiore-flagskibet La Tina tager Barbera til næste niveau… En kraftfuld og koncentreret topvin, der imponerer med ekstra dybde, eksklusivt fadkrydderi – og hele 15 % alkohol i glasset.
Druerne selekteres i 350 meters højde i Monforte d’Alba – stjernekommunen bag nogle af Piemontes største Barolo-vine. Til Superiore-udgaven skærer familien Broccardo høstudbyttet drastisk ned, så smagspoweren styger helt til tops – og det smager du virkelig her!
Barbera er Piemontes suværent mest alsidige madvin, der klarer alt fra pastaretter og ragout til lasagne, risotto og grillet oksekød… En kæmpe anbefaling herfra!
Smagenote
La Tina Superiore 2021 funkler fed og mørk brombærrød i glasset… Næsen brager løs med en aromatisk kanonade af engelsk lakrids, saftige skovhindbær, violer, brombær og sorte blommer, der spiller lækkert op mod de udsøgte krydderier fra lagringen på second-fill franske barrique- og tonneauxfade… Yessir, der er stor Barbera i glasset! I munden balanceres rødvinens imponerende frugtfylde med en friskt vibrerende nerve og nuancerigdom, der må tilskrives Monforte d’Albas højtliggende vinmarker. Tanninerne fremstår silkefine i eftersmagen, der klinger af med samme elegance, som kendetegner husets store Barolo-vine. Vanilje, kaffebønner og chokolade fra fadet. En flot nuanceret og særdeles powerfuld Barbera! Drik nu, eller em 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Broccardo Barbera d’Alba Superiore La Tina 2021
95 point – Best Italian Wines Annuario
91 point – James Suckling
”Aromas of ripe plums, dark cherries, cacao, burnt oranges and mocha. Medium to full body, with rich and toasty dark fruit balanced by zesty acidity.”
90 point – Decanter
“Aromas of red berries, violet, and grenadine. Palate is warming and vibrant with deep rich cherry notes, spice, clove and liquorice. Ample concentration of fruit and length.”
Nyd den til steaks, lyst kød, pasta, pizza, charcuteri, røgvarer og fede oste. Eller som saftig hyggevin! Servér ved 15-17°C
Vinen er fremstillet på 100 % Barbera fra syd og sydvestvendte parceller i Monforte d’Alba – kommunen som leverer druer til adskillige Barolo’er i kultklassen. Vinen modner 4 mdr. på næsten nye, second-fill 225 liters franske barriques samt mellemstore tonneaux-fade. Herefter tilbringer den minimum 10 mdr. på flaske før frigivelse.
Om Broccardo
Siden 1900 har familien Broccardo lavet vin på deres ejendom i Langhe, højborgen for kongevinen Barolo, men også hjemsted for mange andre vine, som optræder på vinkort i hele verden. Broccardo mestrer hele porteføljen af stilarter kendetegnende for det bakkede område, hvis trøfler tiltrækker skarer af besøgende hvert eneste år. Deres vinmarker fordeler sig på de tre kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. I stjernekommunen Monforte d’Alba, nu en del af UNESCO’s verdensarv, er deres store vinkælder placeret, hvor de opbevarer deres flot anmeldte Barolo’er og de mange andre vine fra porteføljen. Familien råder over ca. 13 hektar, hvor de dyrker og høster deres druer fra, som ender i de 100.000 af vine, der udgår fra familien hvert år. Det er den unge generation i form af Filippo, Laura og Federica, der har samlet den tradition op, som de har fået videregivet af deres forældre, og fører den videre i moderne form. Med respekt for land og natur driver de vinhuset, og der lægges vægt på bæredygtighed og minimal intervention i den beskedne produktion. Fokus er på den rene frugt, ligesom de ønsker at udtrykke områdets særpræg og unikke terroir i form af en jordbund bestående af ler, tuf og silt igennem deres vine. Den tredje generation har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde: Federica passer arbejdet i vinmarken og kældrene, Laura fungerer de facto som eksportmanager, mens Filippo arbejder som winemaker på stedet). Vinene udmærker sig ved deres store finesse, elegance og struktur og er et udtryk for alt det bedste, som det lidt isoleret beliggende, men uhyre betydningsfulde Piemonte har at byde på.