Broccardo Barbera d'Alba Superiore 2020
Broccardo Barbera d'Alba Superiore 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“91 points. Supple tannins and velvety texture with a polished finish” – James Suckling
“90 points. Complex cassis, cherry and herbs…long chocolate, vanilla finish.” - Decanter
Nyhed fra Barolo-huset Broccardo. Toprated af både Decanter og James Suckling!
Du kender måske Broccardos almindelige La Martina som en af de mest lækre og bærsaftige Barbera-vine til prisen. Gør dig klar til den opgraderede Superiore-version, der byder på endnu mere smagsintensitet og 15 % power-frugt.
Monforte d’Alba er berømt og anerkendt som stjernekommunen, der leverer noget af Piemontes bedste Barolo. I samme zone dyrker Broccardo deres Barbera-druer i kølige 350 meters højde og til deres Superiore-udgave har de cuttet udbytterne ned, så smagsintensitet går markant op – og dét kan smages!
Det her er en af de mest alsidige madvine du kan forestille dig og passer fremragende til pastaretter, ragout, lasagne, risotto og oksesteaks. En kæmpe anbefaling herfra!
Smagenote
La Martina Superiore står flot i glasset med en ungdommelig kirsebærrød farve. I næsen mærker man tydeligt den ekstra intensitet og kompleksitet, der har fundet vej til Broccardos nye Barbera. Næsen er spækket med knuste violer, skovhindbær, røde og mørke kirsebær, brombær og saftdryppende blommer, der på elegant vis tilføres fadkomplekse nuancer af mokka, lakrids, kaffe og vanilje… I munden fed og harmonisk med stor frugtfylde og en vidunderlig frisk og vedvarende eftersmag. Vinen klinger af med samme elegance, som kendetegner husets Barolo’er – silkebløde tanniner og et hav af fine smagsnuancer, der munder ud i en særdeles powerfuld finish. La Martina i opgraderet udgave er simpelthen uimodståelig! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Broccardo Barbera d’Alba La Martina Superiore 2020
91/100 James Suckling
“Really ripe and rich with plums and blackberries, as well as hints of chocolate and wet earth. Lots of cassis, too. Medium- to full-bodied, juicy and fruit-driven. Supple tannins and velvety texture with a polished finish. Drink now”
90/100 Decanter
“Complex cassis, cherry and herbs with a plump, lavish texture, bold tannins and a long chocolate, vanilla finish.”
Barbera i denne superiore-kvalitet er en ægte allrounder, der smager fantastisk til steaks, lyst kød, pasta, pizza, charcuteri, røgvarer og fede oste. Eller som saftig hyggevin! Servér ved 15-17°C
Vinen er fremstillet på 100 % Barbera syd og sydvestvendte parceller i Monforte d’Alba. Kommunen som leverer druer til adskillige Barolo’er i kultklassen. Vinen modner 4 mdr. på let brugte barriques og mellemstore tonneaux-fade. Herefter tilbringer den minimum 10 mdr. på flaske før frigivelse.
Om Broccardo
Siden 1900 har familien Broccardo lavet vin på deres ejendom i Langhe, højborgen for kongevinen Barolo, men også hjemsted for mange andre vine, som optræder på vinkort i hele verden. Broccardo mestrer hele porteføljen af stilarter kendetegnende for det bakkede område, hvis trøfler tiltrækker skarer af besøgende hvert eneste år. Deres vinmarker fordeler sig på de tre kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. I stjernekommunen Monforte d’Alba, nu en del af UNESCO’s verdensarv, er deres store vinkælder placeret, hvor de opbevarer deres flot anmeldte Barolo’er og de mange andre vine fra porteføljen. Familien råder over ca. 13 hektar, hvor de dyrker og høster deres druer fra, som ender i de 100.000 af vine, der udgår fra familien hvert år. Det er den unge generation i form af Filippo, Laura og Federica, der har samlet den tradition op, som de har fået videregivet af deres forældre, og fører den videre i moderne form. Med respekt for land og natur driver de vinhuset, og der lægges vægt på bæredygtighed og minimal intervention i den beskedne produktion. Fokus er på den rene frugt, ligesom de ønsker at udtrykke områdets særpræg og unikke terroir i form af en jordbund bestående af ler, tuf og silt igennem deres vine. Den tredje generation har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde: Federica passer arbejdet i vinmarken og kældrene, Laura fungerer de facto som eksportmanager, mens Filippo arbejder som winemaker på stedet). Vinene udmærker sig ved deres store finesse, elegance og struktur og er et udtryk for alt det bedste, som det lidt isoleret beliggende, men uhyre betydningsfulde Piemonte har at byde på.