
Broccardo Barbera d'Alba Martinella 2023
“Piedmont wine: Grape production down by 15%, but the 2023 harvest is “eight stars”” – Wine Italy 24
Broccardos topanmeldte Barbera har længe været en af vores mest populære Piemonte-prisbaskere... Men pas på!
Der er produceret langt færre flasker i den nye Piemonte-årgang 2023, hvor kvaliteten og dermed efterspørgslen er i top.
Mikroproducenten Broccardo laver denne Barbera fra syd- og sydvestvendte topmarker i hjemkommunen Monforte d’Alba, der er berømt for nogle af de dyreste og mest eksklusive Barolo-vine. Familien har kun ganske få hektar jord til den lille produktion, men til gengæld kæles her ekstra omhyggeligt for kvaliteten fra mark til kælder…
... har en af flere begejstrede anmeldere meget præcist noteret sig.
De håndplukkede druer leverer enorm lækker powerfrugt, inden Barbera Martinella fuldendes med ca. 10 måneder på næsten nye franske barrique- og tonneaux-fade. Helt uhørt for prisklassen.
Barbera er et glimrende match til pasta, pizza samt andre populære italienske retter, og Broccardos flotte udgave klarer snildt en saftig bøf. Fremragende…
...
Nyd den til steaks, lyst kød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Eller som et saftigt hyggeglas! Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Broccardo Barbera d'Alba Martinella 2023?
Barbera d'Alba Martinella 2023 står med fed mørklilla brombærfarve i glasset… I næsen enormt frugtintens med aromaer af lakrids, skovhindbær, brombær, blå blommer, urtekrydderi og viol, der spiller lækkert op mod en diskret spiciness af ristede espressobønner og vaniljestang… I munden fyldig med spandevis af røde og sorte bær i smagen. Du fornemmer Barbera-druens vibrerende friskhed samt Barolo-terroirets fornemme mineralitet, mens fadnoterne føjer seriøs kompleksitet til den lange finish. Silkefine tanniner. En bragende flot Barbera fra familien Broccardo! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Hindbær
Kaffe
Lakrids
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Broccardo Barbera d'Alba Martinella 2023 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener