0Kurv
PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 3 timer 43 min 41 sek

Tilbage

Bodegas Mancuso Garnacha 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 3 timer 43 min 41 sek
1 fl. pr. stk.
249,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
16,5/20 Points Jancis Robinson

Bodegas Mancuso Garnacha 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

"94 points. It has notes of aromatic herbs, thyme, rosemary, lavender, crunchy berry fruit, and it has a medium-bodied palate and fine tannins... with some cherries in liqueur with herbal finesse, precise and elegant. Tidl. årg." - Robert Parker(tidl. årg.)

“In my view, Cariñena is the best region in the world, it’s like a mini paradise filled with incredible vineyards.” - Jorge Navascués

Voksforseglet vidunder-Garnacha med et seriøst rekordforsøg i verdens bedste value for money! Tidligere toprated med 94 points fra Robert Parker og en ”release price” på 35$ svarende til godt 280 DKK. Prisen vi kan tilbyde dig hos Supervin er grotesk lav!

Bag vinen står en af Spaniens absolut dygtigste vinmagere, Jorge Navascues, der grundlagt sin stjernestatus hos Rioja-ikonet Contino og senest hos Zorzal i Navarra, hvor han i kraft af sin rolle som konsulterende winemaker har lavet nogle af Spaniens bedste Garnacha-vine.

Hjertebarnet for Jorge er imidlertid Bodegas Mancuso i appellationen Cariñena, hvor han siden årtusindeskiftet har været fanebærer for Garnacha-druens store kvaliteter, når den dyrkes med gamle vinstokke i Navarras højder. Hans arbejde indbragte ham for nylig titlen som årets winemaker ved Tim Atkin.

 Winemaker of the year – Jorge Navascues. As the winemaker at his family’s estate Mas de Mancuso, Jorge is already responsible for some of the most outstanding wines in Cariñena and Aragón.” - Tim Atkin

Mancuso Garnacha er fremstillet på 100% Garnacha fra 50–70 år gamle vinstokke, der klamrer sig til kalkholdige lerjorde i 600–650 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena. 65% af vinen modnes i neutrale betontanke og resten i store 500-liters franske fade, som bevarer frugtens renhed og giver en diskret krydret finesse. Resultatet er en terroirdreven Garnacha med kraft og elegance, der i stilen minder mere om Châteauneuf (ifølge Jancis Robinson) end om de saftdrevne madrilenske Gredos-Garnacha’er. Ifølge Jorge kan vinen her nemt modnes i op til 15 år med yderligere gevinst i smagen.

Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, og barbeque. Server ved 16-18°C.

PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 3 timer 43 min 41 sek
1 fl. pr. stk.
249,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
16,5/20 Points Jancis Robinson

Anmeldelser af Bodegas Mancuso Garnacha 2023

16,5/20 Points

Jancis Robinson

New wine. Mid crimson. Sturdier than the most fashionable Spanish Garnachas. Masses of impact! This is more Châteauneuf than Gredos but it's great value. Jewelly sweet fruit but with enough tannin and acidity to keep it appetising. Really very exciting indeed – not least because there is a bit of evolution as well as this great fruit. Navascués strikes again! Beautifully rich yet composed for current drinking.

95 Point(tidligere årgang)

Verema

94 Point(tidligere årgang)

Robert Parker

The 2021 Mancuso was produced with Garnacha from four rented plots and two they own, all around 60-year-old vines on slate, clay and limestone soils, including all the three different ones in the village of Almonacid de la Sierra. It fermented with part of full clusters, and 65% of the volume matured in concrete and the rest in 500-liter barrels. It has notes of aromatic herbs, thyme, rosemary, lavender, crunchy berry fruit, and it has a medium-bodied palate and fine tannins. 2021 was an excellent vintage, with good ripeness, contained alcohol and very healthy grapes, and the resulting wine has 13.5% alcohol, with a pH of 3.39 and 5.8 grams of acidity. The wines from the zone have never had acidity and freshness like these, but it keeps the character of the zone, with some cherries in liqueur with herbal finesse, precise and elegant. 6,000 bottles produced. It was bottled in August 2023.

94 Point(tidligere årgang)

Tim Atkin

92 Point(tidligere årgang)

Decanter

A powerful but elegant wine with lots of energy. The old-vine Garnacha here offers aromatic mountain herbs and spice as well as a fresh green note of tomato vine. It spends a year in 500L oak, bringing a lovely savoury, balsamic character. The tannins are fine and the finish very long, with savoury green olive and persistent red fruit. Offers outstanding value.

Hvordan smager Bodegas Mancuso Garnacha 2023?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

Nyskænket fra den voksforsejlede luksusflaske sejler Mancuso Garnacha 2023 rundt i glasset med en intens kirsebærrød farve. Duften åbner intenst med vilde bjergurter som timian, rosmarin og lavendel, der smukt væves sammen med friske noter af knuste kirsebær, solmodne hindbær og sprøde jordbær. Et par slyngture i glasset åbner yderligere for nuancer af knust skifer, lakrids, grønne oliven, balsamico og et strejf af chokolade og tørret frugt. På tungen glider vinen elegant og med vibrerende rød frugt og en saftig friskhed, der vidner om det kølige højtbeliggende terroir. De silkefine tanniner giver struktur uden at dominere, mens fadlagringen i store 500-liters fade tilfører diskret kompleksitet med krydrede og balsamiske noter. Eftersmagen er lang og mineralsk, med en vedholdende kerne af røde bær og urtet finesse. Drik nu, eller gem de næste 10–15 år.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Blåbær

Tasting Note Icon

Herbes de Provence

Tasting Note Icon

Jordbær

Tasting Note Icon

Tørret frugt

Tasting Note Icon

Våde sten

Smagsprofil

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Bodegas Mancuso Garnacha 2023 passer godt til...

Hvordan er Bodegas Mancuso Garnacha 2023 fremstillet?

Mancuso Garnacha er fremstillet på 100% Garnacha fra 50–70 år gamle vinstokke, der klamrer sig til kalkholdige lerjorde i 600–650 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena. De gamle stokke dyrkes uden pesticider og herbicider, og det lave udbytte på blot 2,5 kg pr. vinstok sikrer en ekstrem koncentration. Druerne håndhøstes og selekteres minutiøst, hvorefter macerationen strækker sig over næsten 50 dage ved kontrollerede 24–26 ºC med daglige overpumpninger for maksimal farve og aroma. Efter endt gæring lagres 65% af vinen i neutrale betontanke og resten i store 500-liters franske fade, som bevarer frugtens renhed og giver en diskret krydret finesse. Resultatet er en terroirdreven Garnacha med kraft og elegance, der uden problemer kan udvikle sig i op til 15 år fra høståret.

Lagringtype

Fad-/egetræslagring

Amfora/betonæg

Om Bodegas Mas de Mancuso

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com

Jorge Nevascués – “Winemaker of the Year“ . “As the winemaker at his family’s estate Mas de Mancuso, Jorge is already responsible for some of the most outstanding wines in Cariñena and Aragón.” – Tim Atkin

Byd velkommen til Jorge Nevascués - er en af Spaniens mest respekterede ønologer og tredje generation i en familie af vinmagere fra Aragón. Udråbt til et regulært vingeni af Jancis Robinson og senest kåret til ”Winemaker of the year” af Master of Wine, Tim Atkin. Så er tonen ligesom slået an.

Jorge er idémanden bag Mas de Mancuso, hvor han driver et kompromisløst terroir-fokuseret projekt i Almonacid de la Sierra, i den for mange ukendte appellation, DO Cariñena. For dem, der ikke er inde i Aragóns lokalgeografi, så befinder vi os godt tre timers kørsel ind i landet fra Barcelona.

Her arbejder Jorge og hans team med tudsegamle vinstokke, nogle op til 70 år gamle, plantet i 600–700 meters højde på skifer- og kalkholdige jorde. Alt arbejde i marken foregår med håndkraft, og ingen form for kunstig gødning anvendes – respekten for naturen og vinplanterne er i højsædet.

Selvom Mas de Mancuso høster imponerende ratings Robert Parker, James Suckling og Guía Peñin, så er Jorge måske mest kendt for sin rolle som feteret chefvinmager hos Viñedos del Contino, hvor han er manden bag nogle af Riojas mest ikoniske vine – flere af dem hædret med op til 98 point hos James Suckling.

Jorge Navascués hører til blandt Spaniens mest visionære fortolkere af Garnacha-druen som i øjeblikket er et kæmpe hit på den international vinscene. Han har dog været i gang de seneste 25 år og har viet en stor del af sit liv til at dygtiggøre sig i lige netop denne drue.

Hvor mange producenter i det varme Cariñena stræber efter kraft og volumen, søger Navascués i stedet transparens, friskhed og finesse. Hans stil minder mere om Bourgogne end om Châteauneuf-du-Pape, med deres elegante parfumerede frugt, luftige struktur og fine, kalkede mineralitet. Gæringen foregår med spontan gæring og delvis hele klaser i betonkar for at bevare vinens energi og florale karakter. Modningen sker i store, neutrale fade og cementtanke, hvor træet ikke får lov til at overdøve terroirets stemme. Under jorden i de historiske kældre fra det 15. århundrede hviler vinene ved konstant temperatur og fugtighed – helt uden moderne teknologi.

Mas de Mancuso-serien er Jorge Nevascués’ flagskibsvine og omfatter desuden også en hvidvin på Macabeo, der blev kåret til ”White wine of the year” hos Tim Atkin med 97 points. Er du til value i verdensklasse, så kast dig rolig ud i Jorges ”Cutio”-vine, der høster Parker-ratings på op til 93 points og samtidig holder deres priser LANGT under 100 kroner.

Vindata

Vinen kommer fra

Årgang

2023

Indhold

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

10-15 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagringAmfora/betonæg

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Lignende produkter