





Bodegas Mancuso Garnacha 2023
“In my view, Cariñena is the best region in the world, it’s like a mini paradise filled with incredible vineyards.” - Jorge Navascués
Voksforseglet vidunder-Garnacha med et seriøst rekordforsøg i verdens bedste value for money! Tidligere toprated med 94 points fra Robert Parker og en ”release price” på 35$ svarende til godt 280 DKK. Prisen vi kan tilbyde dig hos Supervin er grotesk lav!
Bag vinen står en af Spaniens absolut dygtigste vinmagere, Jorge Navascues, der grundlagt sin stjernestatus hos Rioja-ikonet Contino og senest hos Zorzal i Navarra, hvor han i kraft af sin rolle som konsulterende winemaker har lavet nogle af Spaniens bedste Garnacha-vine.
Hjertebarnet for Jorge er imidlertid Bodegas Mancuso i appellationen Cariñena, hvor han siden årtusindeskiftet har været fanebærer for Garnacha-druens store kvaliteter, når den dyrkes med gamle vinstokke i Navarras højder. Hans arbejde indbragte ham for nylig titlen som årets winemaker ved Tim Atkin.
“Winemaker of the year – Jorge Navascues. As the winemaker at his family’s estate Mas de Mancuso, Jorge is already responsible for some of the most outstanding wines in Cariñena and Aragón.” - Tim Atkin
Mancuso Garnacha er fremstillet på 100% Garnacha fra 50–70 år gamle vinstokke, der klamrer sig til kalkholdige lerjorde i 600–650 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena. 65% af vinen modnes i neutrale betontanke og resten i store 500-liters franske fade, som bevarer frugtens renhed og giver en diskret krydret finesse. Resultatet er en terroirdreven Garnacha med kraft og elegance, der i stilen minder mere om Châteauneuf (ifølge Jancis Robinson) end om de saftdrevne madrilenske Gredos-Garnacha’er. Ifølge Jorge kan vinen her nemt modnes i op til 15 år med yderligere gevinst i smagen.
Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, og barbeque. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Bodegas Mancuso Garnacha 2023?
Nyskænket fra den voksforsejlede luksusflaske sejler Mancuso Garnacha 2023 rundt i glasset med en intens kirsebærrød farve. Duften åbner intenst med vilde bjergurter som timian, rosmarin og lavendel, der smukt væves sammen med friske noter af knuste kirsebær, solmodne hindbær og sprøde jordbær. Et par slyngture i glasset åbner yderligere for nuancer af knust skifer, lakrids, grønne oliven, balsamico og et strejf af chokolade og tørret frugt. På tungen glider vinen elegant og med vibrerende rød frugt og en saftig friskhed, der vidner om det kølige højtbeliggende terroir. De silkefine tanniner giver struktur uden at dominere, mens fadlagringen i store 500-liters fade tilfører diskret kompleksitet med krydrede og balsamiske noter. Eftersmagen er lang og mineralsk, med en vedholdende kerne af røde bær og urtet finesse. Drik nu, eller gem de næste 10–15 år.
Smagenoter
Blåbær
Herbes de Provence
Jordbær
Tørret frugt
Våde sten
Smagsprofil
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Bodegas Mancuso Garnacha 2023 passer godt til...
Hvordan er Bodegas Mancuso Garnacha 2023 fremstillet?
Mancuso Garnacha er fremstillet på 100% Garnacha fra 50–70 år gamle vinstokke, der klamrer sig til kalkholdige lerjorde i 600–650 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena. De gamle stokke dyrkes uden pesticider og herbicider, og det lave udbytte på blot 2,5 kg pr. vinstok sikrer en ekstrem koncentration. Druerne håndhøstes og selekteres minutiøst, hvorefter macerationen strækker sig over næsten 50 dage ved kontrollerede 24–26 ºC med daglige overpumpninger for maksimal farve og aroma. Efter endt gæring lagres 65% af vinen i neutrale betontanke og resten i store 500-liters franske fade, som bevarer frugtens renhed og giver en diskret krydret finesse. Resultatet er en terroirdreven Garnacha med kraft og elegance, der uden problemer kan udvikle sig i op til 15 år fra høståret.
Druer
Grenache (Garnacha)Om Bodegas Mas de Mancuso
”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com
Jorge Nevascués – “Winemaker of the Year“ . “As the winemaker at his family’s estate Mas de Mancuso, Jorge is already responsible for some of the most outstanding wines in Cariñena and Aragón.” – Tim Atkin
Byd velkommen til Jorge Nevascués - er en af Spaniens mest respekterede ønologer og tredje generation i en familie af vinmagere fra Aragón. Udråbt til et regulært vingeni af Jancis Robinson og senest kåret til ”Winemaker of the year” af Master of Wine, Tim Atkin. Så er tonen ligesom slået an.
Jorge er idémanden bag Mas de Mancuso, hvor han driver et kompromisløst terroir-fokuseret projekt i Almonacid de la Sierra, i den for mange ukendte appellation, DO Cariñena. For dem, der ikke er inde i Aragóns lokalgeografi, så befinder vi os godt tre timers kørsel ind i landet fra Barcelona.
Her arbejder Jorge og hans team med tudsegamle vinstokke, nogle op til 70 år gamle, plantet i 600–700 meters højde på skifer- og kalkholdige jorde. Alt arbejde i marken foregår med håndkraft, og ingen form for kunstig gødning anvendes – respekten for naturen og vinplanterne er i højsædet.
Selvom Mas de Mancuso høster imponerende ratings Robert Parker, James Suckling og Guía Peñin, så er Jorge måske mest kendt for sin rolle som feteret chefvinmager hos Viñedos del Contino, hvor han er manden bag nogle af Riojas mest ikoniske vine – flere af dem hædret med op til 98 point hos James Suckling.
Jorge Navascués hører til blandt Spaniens mest visionære fortolkere af Garnacha-druen som i øjeblikket er et kæmpe hit på den international vinscene. Han har dog været i gang de seneste 25 år og har viet en stor del af sit liv til at dygtiggøre sig i lige netop denne drue.
Hvor mange producenter i det varme Cariñena stræber efter kraft og volumen, søger Navascués i stedet transparens, friskhed og finesse. Hans stil minder mere om Bourgogne end om Châteauneuf-du-Pape, med deres elegante parfumerede frugt, luftige struktur og fine, kalkede mineralitet. Gæringen foregår med spontan gæring og delvis hele klaser i betonkar for at bevare vinens energi og florale karakter. Modningen sker i store, neutrale fade og cementtanke, hvor træet ikke får lov til at overdøve terroirets stemme. Under jorden i de historiske kældre fra det 15. århundrede hviler vinene ved konstant temperatur og fugtighed – helt uden moderne teknologi.
Mas de Mancuso-serien er Jorge Nevascués’ flagskibsvine og omfatter desuden også en hvidvin på Macabeo, der blev kåret til ”White wine of the year” hos Tim Atkin med 97 points. Er du til value i verdensklasse, så kast dig rolig ud i Jorges ”Cutio”-vine, der høster Parker-ratings på op til 93 points og samtidig holder deres priser LANGT under 100 kroner.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener

























