
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018
“Could be mistaken for high quality Crozes Hermitage.”
Årgang efter årgang peger anmeldelene på stor Syrah fra Nordrhône…Og bestemt ikke uden grund!
Med afsindigt flotte Syrah Paal kommer Navarra i Nordspanien så nær på Nordrhône, at der lige så vel kunne være Cornas eller hundedyr Hermitage i flasken!
Denne Syrah er fra kølige og stenede topmarker 500 meter oppe i Navarras bjergrige Baja Montaña, og selvom Paal 2018 er forkælet med delvis modning på dyre franske fade, så holdes prisen niveauer under tilsvarende Nordrhône... Absolut topkøb!
------
Nyd den til peberbøf, vildt, and, steaks, kraftige tapas, lam og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018?
Nyskænket i glasset sejler rødvinen attraktiv mørk kirsebærrød med et smukt lilla skær… Næsen lokker vidunderligt Syrah-parfumeret med viol, hindbær, brombær, generøse peberdrys, kakao, violer, læder, røg, laurbærblad, oliven og lakrids… Wauw, her sker noget! På tungen kølig og elegant som Nordrhône... Den fabelagtigte aromatiske kompleksitet spiller på alle tangenter med frugt, fad, mineralitet, peber og urter i skøn, skøn forening… Paal 2018 kulminerer i en lang eftersmag, hvor silkebløde tanniner løfter elegancen op i liga med Cornas og Hermitage. Yummy stuff! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018 passer godt til...
Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi finder det lille vinhus Bodegas Caudalia 500 meter oppe i Navarra-subzonen Baja Montana, hvor de to ejere, Ivan Lopez Barco og Raquel Grandival Allende, har dedikeret sig til økologisk dyrkning af blot 8 hektar med rødvinsdruerne Syrah, Garnacha, Graciano og Tempranillo.
Klimaet er køligt for Navarra. Indflydelsen fra Pyrenæerne og Atlanterhavet er mærkbar og giver en langsommere druemodning, der resulterer i vine med stor aromatisk finesse og klassisk druetypicitet.
I kælderen fremhæver winemaker Raquel Grandival Allende terroirets unikke karakter ved at lade mosten spontangære med de naturligt forekommende gærstammer, ligesom valget af relativt store franske egetræsfade, mellem 400 og 500 liter, tjener til at bevare vinenes autentiske og druetypiske udtryk.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage