Tilbage

Bibi Graetz Soffocone di Vincigliata 2019

Klik/Tryk for at zoome

PRISEN UDLØBER OM: 6 dage 3 timer 1 min 33 sek
1 fl. pr. stk.399,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.229,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Mad og Monopolet

94 Point

Houlberg

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93-94 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

94 Point (2015)

James Suckling

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Bibi Graetz Soffocone di Vincigliata 2019

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Beskrivelse:

"94 point. Perfekt for dig, som elsker Toscana" - Mad & Monopolet 
"94 point. WAUW hvor det smager godt ..." - Houlberg
"94 point. Flot kompleksitet... Sangiovese når den gør sig allerbedst." - Winewherever
"93-94 point. UGENS VINHIT. Hold nu kaje, hvor smager det godt!" - Vinexpressen 

En lidt for sexet Sangiovese…

Den excentriske 100-points vinmager, Bibi Graetz, elsker sin enkeltmark, Vincigliata, der har den smukkeste og mest romantiske udsigt over Firenze. ”Soffocone” er toscansk slang for den ”aktivitet”, der foregår omkring marken, som er et kendt hot spot for unge kærestepar at mødes.

Et meget modigt og direkte valg af både navn og label til vinen. Bibi’s egen erotiske tegning som pryder vinens etiket var til gengæld lidt for vovet til det amerikanske marked.”Obscene” og ”Indescent” var tilbagemeldingerne og etiketten er derfor censureret nogle steder – dog ikke her i DK.  

Den polemiske vin er blevet et kultobjekt i hele Toscana og vi har derfor kun kunnet vride en enkelt palle fra Bibi. 94 points fløjlsblød enkeltmarks-Sangiovese med læder og skovbundskompleksitet. I sandhed en forførende vin, der snildt kunne gå for en Brunello i blindsmagning.

Smagenote

Soffocone står smukt i glasset med en dyb kirsebærrød farve. Sexet Sangiovese-duft med tørrede roser, fuldmodne kirsebær, blommer, jordbær og hindbær, der finder sammen med dybe strejf af læder og skovbund. I munden lander vinen fyldig, smooth og koncentreret - som et velourblødt tæppe af rød og mærk bærfrugt. Kælne og runde tanniner leder over i en lang og nuanceret finish, hvor mineraler, fadkrydderier og urter indgår i perfekt samspil. Saftig, solmoden og sensuel Sangiovese! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Bibi Graetz Soffocone di Vincigliata 2019

94/100 Mad&Monopolet
”Hvis du er vild med Toscana, så er Bibi Graetz lidt af en tryllekunstner. Denne er en blanding, som primært består af Sangiovese. I næsen har den duft af vilde modne bær som kirsebær, hindbær samt af læder, jordbund og et hint af umami. I munden er den smooth, rund, har flotte tanniner og er utrolig afbalanceret. En flot fin som er perfekt for dig, som elsker Toscana. Hvis du kan holde fingrene fra den, så vil den med garanti udvikle sig i løbet årene.” 

94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up. Det er da en ganske herlig duft ... rå champignon, tør tobak, lakrids samt masser af det, som jeg i mangel af bedre ord kalder en ædel og dekadent note, dyb med lidt mahogni, læder og let medicinsk præg. Frugten er moden og nok mest sorte kirsebær, blommer, svesker og lysere frugt ... jordbær og hindbær. Derudover er der lidt tørrede blomster og så lige en snas vanilje. WAUW hvor det smager godt ... har en frugt, der sidder helt fremme på stolen og vipper aggressivt. Der vild meget frugtsmag i vinen, helt fuldstændig koncentreret, har pænt med tørhed, let grønne urter og tanniner, der virkelig har kant, udtørrende og stramme, men egentlig aldrig bliver helt vilde. Men det er eftersmagen til gengæld, for vinen sidder i munden i enorm lang tid sammen med en kerne af sten samt mineraler. Alt doseres dog i rette mængder og til rette tid. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en  flaske koster 399,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 229,95 kr."

94/100 Winewherever, Rasmus Christensen
"Vin og erotik har gået hånd i hånd i tusindvis af år og jeg tror heldigvis ikke, at det er gået af mode. Her er Bibi’s hyldest til lidenskaben, og man kan godt fornemme ,at vinen også har noget mere blidt og smigrende over sig, i forhold til hans andre vine. Flot kompleksitet, elegante tanniner, syrlig rød frugt og en lang og fin eftersmag. Meget velafbalanceret og stadig med en underliggende styrke, der kommer frem i små doser. Det her er Sangiovese når den gør sig allerbedst." 

93-94/100 "UGENS VINHIT" - Rolf Madsen, Vinexpressen
"Hold nu kaje, hvor smager det godt! Super lækker duft af kirsebær, lidt bitre blommesten, læder og stald. Meget luftig og elegant vin med en god portion røde bær i smagen. En dejlig saftig garvesyre kører frugten fint i mål. Styrken er dens lethed. Jeg er helt vild i varmen! 93-94" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 349,95)

.........

Tidl. Årgange.

94/100 James Suckling (årg. 2015)
This is incredibly polished. It may be the best Soffocone ever from here. A wealth of cherry and strawberry character. Full body and round tannins. An intense finish with plenty of lemon, candied apple, cherry, and chocolate.”

Nyd vinen som det perfekte hyggeglas… Eller servér den til røde bøffer, pastaretter, charcuterie, pizza og modne oste. Servér ved 16-18°C

Soffocone di Vincigliata er fremstillet på 100 % Sangiovese som høstes fra enkeltmarken ”Vincigliata”, der går hele vejen rundt om højen fra syd til sydvest, så druerne får den helt optimale eksponering af sol. Jordbunden på denne unikke enkeltmark er rig på de Galestro-sten, der er perfekt til dyrkning af Sangiovese. Vinen spontangæres med terroirets naturligt forekommende gærstammer og den både gærer og modner 300 liters egetræsfade. Efter endt færing bliver vinen afrundet med 18 måneders modning inden frigivelse.  

Om Bibi Graetz

“I continue to be impressed with the beautiful wines of Bibi Graetz" - Antonio Galloni

”Carefully crafted boutique wines… A high level garagiste” - Robert Parker

“Top 100 Wines of Italy” – James Suckling [#11 Colore 2019 | #60 Testamatta 2019]

“Trylledrik for voksne.” – René Langdahl

“Making wine is a form of art…” – Bibi Graetz

Glem bare Brunello. Og klart Chianti. Med perfekte 100 point i Decanter - og hele to Sangiovese-vine på James Sucklings seneste TOP 100 Wines of Italy - har Bibi Graetz trådt sine egne toscanske stier frem mod vinverdenens absolutte kultklasse.

Som winemaker er Bibi befriende autonom. Han blæser højt og flot på de ensrettende regelsæt for DOC og DOCG - og stortrives med Toscana IGT’s langt mere flagrende rammer for kreativ udfoldelse. Anført af ikoniske Testamatta og Colore, der begge fejrer 20 års jubilæum i årgang 2019, er resultatet en serie helt unikke og ekstremt spændende vine. Alle iklædt kunstnerens egne, farvestrålende etiketter.

Med en norsk mor og en israelsk far lå det ikke ligefrem i kortene, at blonde Bibi Graetz skulle blive en af Italiens største vinmagere. Han vokser op i Firenzes bagland på sin bedstefars borg, Castello di Vincigliata, hvor de tilhørende vinmarker længe leases ud til lokale avlere.

Ved leasing-kontrakternes udløb i slutningen af 1990’erne studerer Bibi Graetz på Firenzes kunstakademi, indtil han pludselig står med ansvaret for familiens vinmarker. Mødet mellem den unge kunstnerspire og de ældgamle vinstokke bliver et skelsættende - og karriereændrende - kærlighed ved første blik!

”I fell completely in love with it; from that day in 2000, I could not pull myself away from creating wines.” – Bibi Graetz

Sidenhen har Bibi udvidet sit projekt til at omfatte druer fra 200 nøje udvalgte toscanske vinparceller, der som farver på paletten leverer råmateriale til i alt fire vinserier. Selvom priserne varierer stort, holder alle vine på imponerende vis fast i Bibi Graetz’ grundlæggende filosofi og kvalitetskriterier:

Ekstremt høj kvalitet fra mark til kælder. Økologisk dyrkede druer. En forkærlighed for toscanske druesorter som Sangiovese, Canaiolo og Colorino. Fokus på aldrende, op til 125 år gamle, vinstokke. Toscanske topmarker i kølige 250-600 meters højde – fra Fiesole i nord til Siena i syd. Spontangæring med terroirets egen gær. Ikonvine som Testamatta og Colore kun i absolutte topår - derfor hverken i 2014 eller 2017. Alle labels designet af Bibi selv.

I tillæg til sine berømte rødvine har Bibi siden 2016 fremstillet hvide enkeltmarksudgaver af såvel Testamatta som Colore. Begge Bianco'er laves på Ansonica-druen og begge kommer de fra meget gamle vinstokke på den toscanske ø Giglio, hvor havets særlige indflydelse i samvirke med en stærkt granitholdig jordbund frembringer hvidvine med stor og unik mineralitet. En oplevelse!

I 2019 køber Bibi Graetz Villa Aurora i Fiesole. Dette historiske bygningsværk, oprindeligt et britisk teater, husede som hotel i slutningen af 1800-tallet kendisser fra Dronning Victoria til den italienske dronning Margherita af Savoyen. Samme eksklusive location, med inspirerende udsigt over Firenze, er nu hjem og arbejdsplads for vinkunsteren Bibi Gratez. Her bor han. Og her fremstiller han sine ikoniske topvine.

Fra Toscanas bedste 100 point-value, Testamatta, til kultvinen Colore, sexede Soffocone og Casamatta-seriens læskende luksushverdagsvine… Bibi Graetz er ikke bare Toscanas tossehovede nr. 1 – han er også Italiens måske mest originale og spændende vinmager. Salute!

Passer godt til

Pizza

Tapas

Pasta

Svampe

Kalv

Okse

Fjerkræ

Ost

Servering 16-18°C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
PRISEN UDLØBER OM: 6 dage 3 timer 1 min 33 sek
1 fl. pr. stk.399,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.229,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Mad og Monopolet

94 Point

Houlberg

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93-94 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

94 Point (2015)

James Suckling

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Andre har også set