Tilbage

Italien

Økologisk

Bibi Graetz Casamatta Rosso 2021

1 fl. pr. stk.
199,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Din VinGuide

UGENS BEDSTE KØB

Din VinGuide

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Flaskehalsen

BEDSTE RØDVINE UNDER 100,-

Flaskehalsen

91 Point

Houlberg

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Økologisk

Bibi Graetz Casamatta Rosso 2021

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Sangiovese i en frisk og levende udgave ... Den har nok kompleksitet til at løfte den op på et højere plan" - WineWherever

"92 point. UGENS BEDSTE KØB | Sangiovese i sin reneste form uden makeover – I like!" - Din VinGuide

"92 point.  Kultproducenten Bibi laver ustyrlig lækker vin ... en lille smagsprøve fra toppen til gode penge" - Mad & Monopolet 

"91 point. BEDSTE RØDVINE UNDER 100,- Dejlig toscaner, der står ved, hvad den er, men som gør det på en imødekommende, rar og blid måde." - Flaskehalsen

”One of Tuscany's great-value wines” – James Suckling
“This red is my favorite whenever I want a glass of wine” – Bibi Graetz

Endelig tilbage… Er du glad for Sangiovese? Den nye årgang 2021 af kanonkøbet Casamatta er klar til at få årets største smil til at brede sig over dine læber.

Når Bibi Graetz selv slapper af med et hyggeglas, så er det netop Casamatta, der er 100 point-kultproducentens personlige favoritvin. Urtet, mineralsk og slubrende saftig. Den pureste rene charmefrugt.

Det her er essensen af ung toscansk Sangiovese, hvor selv ikke Brunello får et ben til jorden, når vi taler drikkeglæde og smæk for skillingen. Og 2021 vækker ekstra begejstring hos den berømte vinmager…

“This Casamatta reminds me that a wine can be easy-drinking and elegant at the same time. The freshness of the Sangiovese combined with the red fruits and the soft tannins creates one of my favorite Casamatta. I’ve been working for years to reach this kind of finesse.” – Bibi Graetz, om Casamatta Rosso 2021

Smagenote

Casamatta Rosso 2021 funkler smukt kirsebærrød i glasset… Næsen lover Sangiovese med masser af ungdommelig frugtcharme! Fra glasset strømmer indsmigrende aromaer af røde blomster, friske urter, hindbær, tranebær, kirsebær, knuste sten, skovbund, orangeskal, blommer, chokolade og røget mineralitet… Sangiovese med stor finesse og renhed! I munden silkeblød og saftlækker med den pureste rene, usminkede smag af ungdommelig Sangiovese. Frugten hænger flot ved i eftersmagen, der slutter med de fineste tanniner og et madvenligt ”bid”… Pragtfuld toscaner!  Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Bibi Graetz Casamatta Rosso Toscana 2021

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Sangiovese i en frisk og levende udgave. Godt med syrlige røde bær hvor syren prikker i mundhulen på en. Den har nok kompleksitet til at løfte den op på et højere plan, uden at det på nogen måde at tynge den ned. Og afslutningsvis har den en lille bitter noter som smager forrygende godt. Det her er ikke Bibi’s største vin, men det er den af hans vine, der har allermest spræl i. Ligesom ham selv. Og det er svært ikke at blive betaget af. 93P"

92/100 "UGENS BEDSTE KØB" - Din VinGuide
"Frisk ren og imødekommende sangiovese. Læskende med fine røde bær, lette krydrede noter og strejf urtepræg. Sangiovese i sin reneste form uden makeover – I like!  | Supervin | 100 kr. Tilbudspris"

92/100 Mad & Monopolet
"
Kultproducenten Bibi laver ustyrlig lækker vin, hvor topvinene koster flere tusinde kroner - men frygt ej, for de har nemlig en portefølje med vin til billigere penge. Denne er et godt eksempel på, at du kan få en lille smagsprøve fra toppen til gode penge. Skøn duft af kirsebær, rosenblade, timian, appelsinskal og et hint af røg. I munden er den elegant og mineralsk, hvor frugtfylden spiller andenviolin. Et flot og utrolig charmerende glas. "

91/100 Flaskehalsen
"BEDSTE RØDVINE UNDER 100,- |
KLASSISK TOSCANSK PÅ DEN RARE MÅDE| Sangiovese-druen kan smage på flere forskellige måder, men i dens helt rene og traditionelle stil, er det ofte en druesort, der niver og bider på tungen og i gummerne. Denne Casamatta Rosso fra Bibi Graetz er en blid udgave af den klassiske Sangiovese-stil. For den bider og niver alle de steder, den skal, men uden at det bliver helt ovre i den retning, hvor munden føles som sandpapir. Her er godt med frugter og livlig, ung energi, der bærer præg af fine bær og frugter, og det giver et samlet indtryk af en vin, der er behagelig og vellykket. Dejlig toscaner, der står ved, hvad den er, men som gør det på en imødekommende, rar og blid måde. Normalpris kr. 199,95, Set til kr. 99,95”

91/100 Houlberg
"I glasset er det en lysere vin med lidt brunerøde kanter, mens duften unægtelig kan minde om noget Brunello, har rå champignon, svampe og skovbund, masser af tørt træ, en meget behagelig og rund frugt af kirsebær, lidt hindbær og jordbær, nogle lidt grønne og balsamiske noter og egentlig ganske, ganske flot. Smagsmæssigt er det en frisk, energisk og syrerig vin … det er lyse, umodne kirsebær, ribs, mirabeller og hindbær suppleret med noget lemon samt tørre, lyse og vilde tanniner, godt med blomster samt en streng og balsamisk syre. Den er en frisk, ung, viril og sur teenager, der sparker og gør sig u-til-bens … kalder på mad og er sin egen, så dermed 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 flasker."

.....

Forrige årgang:

93/100 Winewherever, Rasmus Christensen (årg. 2020)
"Casamatta Rosso er et visitkort der tydeligt viser vingårdens stil. Selv i den relativt prisvenlige ende af skalaen formår Bibi at skabe vin, der har noget på hjerte. Og det kan man roligt sige, er et gennemgående tema i deres butik. Den er super frisk og energisk med karakteristiske Sangiovese noter, ungdommelige tanniner og lang eftersmag. En vin, der både er opløftende og intens. Tydeligvis en vin, der er blevet taget meget seriøst."

90-93/100 Houlberg (årg. 2020)
”5 Thumbs Up … langt mere spændende og tiltrækkende med en lidt træagtig note, lidt skovbund, rå champignon og en frugtrig kerne med lyse kirsebær og hindbær samt en rå, balsamisk note. Hvor er der godt med frisk frugt, tranebær, hindbær, ribs og umodne kirsebær og mirabeller, frisk og direkte, har masser af balsamisk syre samt et vildt godt bid, som bærer denne frugtrige, rene, blomstrede og flotte elegance, så 5 store tomler med stor pil op.”

92/100 Mad & Monopolet (årg. 2020)
”Lækker Sangiovese som er, hvad jeg vil kalde en crowdpleaser - den er frugtig og fyldt med noter af kirsebær, hindbær, tranebær, jordbund, svampe og læder. Den har syre, men det overdøver ikke frugten og har til sidst blide tanniner - det er et italiensk glas i balance, som står perfekt til en omgang pasta eller en god omgang tapas.”

91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2020)
"Tæt og koncentreret med masser af sangiovese-karakter i duft: blå blommer, lidt lakrids, kirsebærsten og et lille strejf af Marie Kiks. Luftig og ren i frugten med god tæthed og koncentration. Afsluttes af en fin balanceret tannin, der  omslutter frugten flot. 91"

Nyd den som hyggeglas eller som en herlig allrounder til saftige steaks, pasta & pizza, tapas, fjerkræ, grillede grøntsager og modne oste. Servér ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese, som Bibi Graetz selekterer fra udvalgte marker omkring Firenze og længere sydpå nær Siena. Gæringen sker på ståltank for en ren og autentisk gengivelse af toscansk Sangiovese. Efter endt gæring blender Bibi Graetz vinene de udvalgte marker, inden 6 måneders afrunding på ståltank.

Om Bibi Graetz

“I continue to be impressed with the beautiful wines of Bibi Graetz" - Antonio Galloni

”Carefully crafted boutique wines… A high level garagiste” - Robert Parker

“Top 100 Wines of Italy” – James Suckling [#11 Colore 2019 | #60 Testamatta 2019]

“Trylledrik for voksne.” – René Langdahl

“Making wine is a form of art…” – Bibi Graetz

Glem bare Brunello. Og klart Chianti. Med perfekte 100 point i Decanter - og hele to Sangiovese-vine på James Sucklings seneste TOP 100 Wines of Italy - har Bibi Graetz trådt sine egne toscanske stier frem mod vinverdenens absolutte kultklasse.

Som winemaker er Bibi befriende autonom. Han blæser højt og flot på de ensrettende regelsæt for DOC og DOCG - og stortrives med Toscana IGT’s langt mere flagrende rammer for kreativ udfoldelse. Anført af ikoniske Testamatta og Colore, der begge fejrer 20 års jubilæum i årgang 2019, er resultatet en serie helt unikke og ekstremt spændende vine. Alle iklædt kunstnerens egne, farvestrålende etiketter.

Med en norsk mor og en israelsk far lå det ikke ligefrem i kortene, at blonde Bibi Graetz skulle blive en af Italiens største vinmagere. Han vokser op i Firenzes bagland på sin bedstefars borg, Castello di Vincigliata, hvor de tilhørende vinmarker længe leases ud til lokale avlere.

Ved leasing-kontrakternes udløb i slutningen af 1990’erne studerer Bibi Graetz på Firenzes kunstakademi, indtil han pludselig står med ansvaret for familiens vinmarker. Mødet mellem den unge kunstnerspire og de ældgamle vinstokke bliver et skelsættende - og karriereændrende - kærlighed ved første blik!

”I fell completely in love with it; from that day in 2000, I could not pull myself away from creating wines.” – Bibi Graetz

Sidenhen har Bibi udvidet sit projekt til at omfatte druer fra 200 nøje udvalgte toscanske vinparceller, der som farver på paletten leverer råmateriale til i alt fire vinserier. Selvom priserne varierer stort, holder alle vine på imponerende vis fast i Bibi Graetz’ grundlæggende filosofi og kvalitetskriterier:

Ekstremt høj kvalitet fra mark til kælder. Økologisk dyrkede druer. En forkærlighed for toscanske druesorter som Sangiovese, Canaiolo og Colorino. Fokus på aldrende, op til 125 år gamle, vinstokke. Toscanske topmarker i kølige 250-600 meters højde – fra Fiesole i nord til Siena i syd. Spontangæring med terroirets egen gær. Ikonvine som Testamatta og Colore kun i absolutte topår - derfor hverken i 2014 eller 2017. Alle labels designet af Bibi selv.

I tillæg til sine berømte rødvine har Bibi siden 2016 fremstillet hvide enkeltmarksudgaver af såvel Testamatta som Colore. Begge Bianco'er laves på Ansonica-druen og begge kommer de fra meget gamle vinstokke på den toscanske ø Giglio, hvor havets særlige indflydelse i samvirke med en stærkt granitholdig jordbund frembringer hvidvine med stor og unik mineralitet. En oplevelse!

I 2019 køber Bibi Graetz Villa Aurora i Fiesole. Dette historiske bygningsværk, oprindeligt et britisk teater, husede som hotel i slutningen af 1800-tallet kendisser fra Dronning Victoria til den italienske dronning Margherita af Savoyen. Samme eksklusive location, med inspirerende udsigt over Firenze, er nu hjem og arbejdsplads for vinkunsteren Bibi Gratez. Her bor han. Og her fremstiller han sine ikoniske topvine.

Fra Toscanas bedste 100 point-value, Testamatta, til kultvinen Colore, sexede Soffocone og Casamatta-seriens læskende luksushverdagsvine… Bibi Graetz er ikke bare Toscanas tossehovede nr. 1 – han er også Italiens måske mest originale og spændende vinmager. Salute!

Passer godt til

Grøntsager

Okse

Gris

Kalv

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2021
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Din VinGuide

UGENS BEDSTE KØB

Din VinGuide

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Flaskehalsen

BEDSTE RØDVINE UNDER 100,-

Flaskehalsen

91 Point

Houlberg

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter