Tilbage

Italien

Økologisk

Bibi Graetz Casamatta Rosso 2020 i trækasse

1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Bestil inden

12 timer 7 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Økologisk

Bibi Graetz Casamatta Rosso 2020 i trækasse

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”One of Tuscany's great-value wines” – James Suckling
“This red is my favorite whenever I want a glass of wine” – Bibi Graetz
"93 point. 
Tydeligvis en vin, der er blevet taget meget seriøst." - Winewherever 
”90-93 point. Hvor er der godt med frisk frugt…” – Houlberg
”92 point. Lækker Sangiovese… en crowdpleaser” – Mad & Monopolet
"91 point. 
Koncentreret med masser af sangiovese-karakter" - Vinexpressen

Er du glad for Sangiovese? Så vil kanonkøbet Casamatta få årets største smil til at brede sig over dine læber.

Når Bibi Graetz selv slapper af med et hyggeglas, så er det netop Casamatta, der er 100 point-kultproducentens personlige favoritvin!

Urtet, mineralsk og slubrende saftig. Den pureste rene charmefrugt. Det her er essensen af ung toscansk Sangiovese, hvor selv ikke Brunello får et ben til jorden, når vi taler drikkeglæde og smæk for skillingen.

Smagenote

Casamatta 2020 præsenterer sig elegant kirsebærrød i glasset… Næsen emmer af seriøs Sangiovese! Fra glasset strømmer røde blomsteraromaer, mynte, hindbær, friske tranebær, vibrerende kirsebærfrugt, knuste sten, skovbund, orangeskal, blommer, chokolade og røget mineralitet… Hold nu op, hvor det dufter rent og godt! I munden smooth og saftlækker med den pureste rene, befriende usminkede smag af Sangiovese. Frugten hænger flot ved i finishen, der som bonus har silkefine tanniner og et dejligt madvenligt ”bid”… Pragtfuld toscansk rødvin!  Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Bibi Graetz Casamatta Rosso Toscana 2020

93/100 Winewherever, Rasmus Christensen
"
Casamatta Rosso er et visitkort der tydeligt viser vingårdens stil. Selv i den relativt prisvenlige ende af skalaen formår Bibi at skabe vin, der har noget på hjerte. Og det kan man roligt sige, er et gennemgående tema i deres butik. Den er super frisk og energisk med karakteristiske Sangiovese noter, ungdommelige tanniner og lang eftersmag. En vin, der både er opløftende og intens. Tydeligvis en vin, der er blevet taget meget seriøst." 

90-93/100 Houlberg
”5 Thumbs Up … langt mere spændende og tiltrækkende med en lidt træagtig note, lidt skovbund, rå champignon og en frugtrig kerne med lyse kirsebær og hindbær samt en rå, balsamisk note. Hvor er der godt med frisk frugt, tranebær, hindbær, ribs og umodne kirsebær og mirabeller, frisk og direkte, har masser af balsamisk syre samt et vildt godt bid, som bærer denne frugtrige, rene, blomstrede og flotte elegance, så 5 store tomler med stor pil op.”

92/100 Mad & Monopolet
”Lækker Sangiovese som er, hvad jeg vil kalde en crowdpleaser - den er frugtig og fyldt med noter af kirsebær, hindbær, tranebær, jordbund, svampe og læder. Den har syre, men det overdøver ikke frugten og har til sidst blide tanniner - det er et italiensk glas i balance, som står perfekt til en omgang pasta eller en god omgang tapas.”

91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Tæt og koncentreret med masser af sangiovese-karakter i duft: blå blommer, lidt lakrids, kirsebærsten og et lille strejf af Marie Kiks. Luftig og ren i frugten med god tæthed og koncentration. Afsluttes af en fin balanceret tannin, der  omslutter frugten flot. 91"

Nyd den som hyggeglas eller som en herlig allrounder til saftige steaks, pasta & pizza, tapas, fjerkræ, grillede grøntsager og modne oste. Servér ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese, som Bibi Graetz selekterer fra udvalgte marker omkring Firenze og længere sydpå nær Siena. Gæringen sker på ståltank for en ren og autentisk gengivelse af toscansk Sangiovese. Efter endt gæring blender Bibi Graetz vinene de udvalgte marker, inden 6 måneders afrunding på ståltank.

Om Bibi Graetz

“I continue to be impressed with the beautiful wines of Bibi Graetz" - Antonio Galloni

”Carefully crafted boutique wines… A high level garagiste” - Robert Parker

“Top 100 Wines of Italy” – James Suckling [#11 Colore 2019 | #60 Testamatta 2019]

“Trylledrik for voksne.” – René Langdahl

“Making wine is a form of art…” – Bibi Graetz

Glem bare Brunello. Og klart Chianti. Med perfekte 100 point i Decanter - og hele to Sangiovese-vine på James Sucklings seneste TOP 100 Wines of Italy - har Bibi Graetz trådt sine egne toscanske stier frem mod vinverdenens absolutte kultklasse.

Som winemaker er Bibi befriende autonom. Han blæser højt og flot på de ensrettende regelsæt for DOC og DOCG - og stortrives med Toscana IGT’s langt mere flagrende rammer for kreativ udfoldelse. Anført af ikoniske Testamatta og Colore, der begge fejrer 20 års jubilæum i årgang 2019, er resultatet en serie helt unikke og ekstremt spændende vine. Alle iklædt kunstnerens egne, farvestrålende etiketter.

Med en norsk mor og en israelsk far lå det ikke ligefrem i kortene, at blonde Bibi Graetz skulle blive en af Italiens største vinmagere. Han vokser op i Firenzes bagland på sin bedstefars borg, Castello di Vincigliata, hvor de tilhørende vinmarker længe leases ud til lokale avlere.

Ved leasing-kontrakternes udløb i slutningen af 1990’erne studerer Bibi Graetz på Firenzes kunstakademi, indtil han pludselig står med ansvaret for familiens vinmarker. Mødet mellem den unge kunstnerspire og de ældgamle vinstokke bliver et skelsættende - og karriereændrende - kærlighed ved første blik!

”I fell completely in love with it; from that day in 2000, I could not pull myself away from creating wines.” – Bibi Graetz

Sidenhen har Bibi udvidet sit projekt til at omfatte druer fra 200 nøje udvalgte toscanske vinparceller, der som farver på paletten leverer råmateriale til i alt fire vinserier. Selvom priserne varierer stort, holder alle vine på imponerende vis fast i Bibi Graetz’ grundlæggende filosofi og kvalitetskriterier:

Ekstremt høj kvalitet fra mark til kælder. Økologisk dyrkede druer. En forkærlighed for toscanske druesorter som Sangiovese, Canaiolo og Colorino. Fokus på aldrende, op til 125 år gamle, vinstokke. Toscanske topmarker i kølige 250-600 meters højde – fra Fiesole i nord til Siena i syd. Spontangæring med terroirets egen gær. Ikonvine som Testamatta og Colore kun i absolutte topår - derfor hverken i 2014 eller 2017. Alle labels designet af Bibi selv.

I tillæg til sine berømte rødvine har Bibi siden 2016 fremstillet hvide enkeltmarksudgaver af såvel Testamatta som Colore. Begge Bianco'er laves på Ansonica-druen og begge kommer de fra meget gamle vinstokke på den toscanske ø Giglio, hvor havets særlige indflydelse i samvirke med en stærkt granitholdig jordbund frembringer hvidvine med stor og unik mineralitet. En oplevelse!

I 2019 køber Bibi Graetz Villa Aurora i Fiesole. Dette historiske bygningsværk, oprindeligt et britisk teater, husede som hotel i slutningen af 1800-tallet kendisser fra Dronning Victoria til den italienske dronning Margherita af Savoyen. Samme eksklusive location, med inspirerende udsigt over Firenze, er nu hjem og arbejdsplads for vinkunsteren Bibi Gratez. Her bor han. Og her fremstiller han sine ikoniske topvine.

Fra Toscanas bedste 100 point-value, Testamatta, til kultvinen Colore, sexede Soffocone og Casamatta-seriens læskende luksushverdagsvine… Bibi Graetz er ikke bare Toscanas tossehovede nr. 1 – han er også Italiens måske mest originale og spændende vinmager. Salute!

 

 

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Okse

Gris

Kalv

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 12 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Bestil inden

12 timer 7 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter