



Bertrand de Monceny Côteaux Bourguignon 2024
Er det stadig muligt at få slubrende bærsaftig rød bourgogne til under 100 kroner?
Med Bertrand de Monceny Coteaux Bourguignons 2024 i glasset melder svaret sig omgående – som et stort, rungende JA!
Hvis du genkender navnet Bertrand de Monceny, er det måske fra leverandørens skarpt prissatte Pouilly-Fuissé 1er Cru – Danmarks måske bedste hvidvinskøb, som blev revet væk på nul komma fem!
Nu sender samme producent konkurrenterne under pres igen – denne gang med en rød sydbourgogne, der leverer så meget saft, smoothness, charme og bourgogne-feel for pengene, at flaskerne omkring den allerede klirrer nervøst på vinhylden.
...
Nyd den let afkølet som aperitif eller til tapas, fisk, fjerkræ, pasta, pizza, steaks, fyldige salater og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Bertrand de Monceny Côteaux Bourguignon 2024?
Bertrand de Monceny Coteaux Bourguignons 2024 stråler i glasset med en vibrerende kirsebærkulør, der emmer af frugtcharme allerede ved ophældningen! Næsen er pakket med ungdommelig energi i form af friske skovjordbær, kirsebær, vilde hindbær og viol, der gemmer på fine aromatiske nuancer af våd kalksten, burgundisk skovbund og knust sort peber… I munden er der masser af smoothness og delikat frugtcharme fra det sydburgundiske terroir. Den friske mineralitet giver rødvinen en rankhed, der gør det lige fremragende med og uden mad. Finishen er bærfrisk, balanceret og let urtepræget med blide tanniner. Uimodståeligt læskende rød bourgogne – der bliver ved at kalde på endnu en slurk! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Hindbær
Røde kirsebær
Sort peber
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Bertrand de Monceny Côteaux Bourguignon 2024 passer godt til...
Hvordan er Bertrand de Monceny Côteaux Bourguignon 2024 fremstillet?
Bertrand de Monceny Coteaux Bourguignons 2024 er fremstillet på 100 % Gamay, som selekteres ved optimal modenhed fra parceller i det sydlige, solrige Bourgogne. Ved ankomsten til vineriet afstilkes alle druer nænsomt, så bærfrugten og det burgundiske terroir kan skinne rent, klart og uden skarpe kanter i glasset. Efter gæringen på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring følger en macerationstid på 12 dage, der trækker farve, frugtaroma og fine tanniner fra drueskindet. For at opnå ekstra smoothness og harmoni afrundes vinen afslutningsvis 6 måneder på ståltank før frigivelsen.
Druer
GamayVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener