Tilbage

Frankrig

Bernard Magrez L'Âme de Pape Clément Graves Blanc 2019

1 fl. pr. stk.
349,95 DKK
6 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point James Suckling
91 Point Andreas Larsson, Tasted

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Bernard Magrez L'Âme de Pape Clément Graves Blanc 2019

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“95 point. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
”92 points. White peaches, sliced apples, lemons and beeswax…” – James Suckling

Bourgogne, go home…!

Denne fadlagrede hvide verdensklasse-Bordeaux er fra superåret 2019 – der i Graves ikke er set bedre siden 2007.

L'Ame de Pape Clément er en helt ny, magisk hvidvin fra verdensberømte Château Pape Clément, der producerer en af meget få hvidvine med perfekte 100 point hos både Robert Parker og James Suckling.

L’Âme de Pape Clément er skabt på topdruer fra 8,5 grusholdige hektar med 30 år gamle vinstokke. Vinmarkerne dyrkes med tredobbelt bæredygtig certificering, så kun kernesund frugt finder vej til den færdige hvidvin.  

Det elegante blend af Sémillion, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris og Muscadelle får ekstra kompleksitet fra gæring og modning på barriquefade, mens ”burgundisk” omrøring af de fine gærrester gør teksturen lækker cremet…

"L’Âme" bringer dig, som navnet indikerer, ”sjælen” af Château Pape Clément... men til en brøkdel af prisen!

Konsulterende ønolog: Michel Rolland

Smagenote

Ved ophældningen elegant gylden med et friskt citrusgrønt skær… Næsen lover klassisk hvid bordeaux på himmelstræbende højt niveau! Fra glasset strømmer hyldeblomst, saltet grapefrugt, frisk lime, stikkelsbær, pære, honningmelon, hø, bivoks, lanolin og ananas, der følges krydret på vej med lidt vanilje, smør og cedertræ fra fadlagringen… Let cremet på tungen. Frugten vibrerer med en skøn friskhed, der trumfes med fine mineralske nuancer og elegante krydderier fra fadet. Imponerende niveau fra en verdens absolut bedste hvidvinsproducenter! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.   

Anmeldelser af Bernard Magrez L'Âme de Pape Clément Graves Blanc 2019

92/100 James Suckling
“Aromas of white peaches, sliced apples, lemons and beeswax. Some white pepper, too. It’s medium-bodied with crisp acidity and a vibrant, spicy palate.”

91/100 Tasted, Andreas Larsson 
"Pure and aromatic with wild herbs on the nose, fennel, lemongrass, lemon zest and mil oak derived spiciness. Ample and mouth filling with a rounded acidity, yet a good sense of freshness and good length."

Nyd vinen til stegte fisk og skaldyr, fjerkræ, tapas, sushi, grillede asparges samt nøddeagtiger. Servér ved 10-12°C

Vinen er fremstillet på et spændende blend af 73% Sémillon, 15% Sauvignon Blanc, 11% Sauvignon Gris og 1% Muscadelle, som Bernard Magrez og Michel Rolland selekterer manuelt fra 8,5 grusholdige hektar med 30 år gamle vinstokke i Graves-kommunerne Cérons, Illats og Podensac. Alle vinmarker dyrkes med tredobbelt bæredygtig certificering (Terra Vitis, HVE3 og SME).

Druerne fyldes med håndkraft i den”pneumatiske” blærepresse, hvor de hele druer knuses ekstremt skånsomt og helt uden iltpåvirkning, så alle druemostens fine aromaer bevares. Efter presningen overføres mosten ved tyngdekraftens hjælp (helt uden brug af pumper) til gæring på barriquefade. Afslutningsvis modner hvidvinen på 10% helt nye samt brugte barriquefade med burgundisk inspireret omrøring af de fine gærrester (bâtonnage), som giver ekstra fedme og kompleksitet til den færdige vin. Konsulterende ønolog: Michel Rolland.

Om Château Pape Clément

På dette ikoniske vinslot, beliggende i den sydvestlige udkant af selve Bordeaux, har der med sikkerhed været høstet druer siden 1251. Pape Clement er opkaldt efter sin mest celebre beboer – Pave Clemens den 5.! Rødvinen Pape Clément var allerede i 1800-tallet omtalt som den næstbedste i Graves, efter Haut Brion. I 1959 fulgte endnu en blåstempling af kvaliteten, da rødvinen fra Pape Clément blev klassificeret ”Graves Grand Cru Classé”. Slottets eneejer siden 1980, den stenrige vinkøbmand Bernard Magrez, går ikke på kompromis med kvaliteten.

Udbyttet holdes ekstremt lavt, mens et team på 120 sorteringsarbejdere sørger for manuel afstilkning – drue for drue! Under opsyn af konsulenten Michel Rolland eksekveres vinificering og fadmodning med samme grad af perfektionisme. Det er intet under, at Pape Clément har opnået den ”perfekt score” - 100 point fra Robert Parker. Kvaliteten er stadig en pave værdig.

Om Bernard Magrez

Fra trange kår til ejer af 42 vinslotte.

Det er svært ikke at blive forpustet, når man ser, hvad den snart 90-årige Bernard Magrez har bedrevet igennem sin lange vinkarriere. Den charmerende og arbejdsomme vinentreprenør ejer i dag intet mindre end 42 vinslotte og 1000 hektar vinmarker fordelt over i hele verden. Fire af disse er Grand Cru Classé-slotte i Bordeaux, hvoraf mange især vil nikke genkendende til Château Pape Clement, der med flere 100-points flasker har skrevet vinhistorie i Bordeaux siden 1281 og er et af områdets mest ikoniske slotte.

Bernard Magrez er indbegrebet af en selvgjort mand, der har skabt sin succes fra bunden. Bernard voksede op i trange kår med en streng far, der allerede smed ham ud af huset, da han var blot tolv år gammel. Det hæmmede imidlertid ikke Bernards virketrang og der skulle ikke gå længe før han kastede sig ud i vinhandlerbranchen.

Som blot 25-årig startede han sit eget importfirma med fokus på whisky og portvin, der skulle vise sig at blive en kæmpe succes. På det tidspunkt - i starten af 1960'erne - var de store supermarkeder på vej frem i Frankrig og han lykkedes med at blive den førende leverandør af vin og spiritus hertil. Han solgte senere hen firmaet, William Pitters, og brugte en stor del af pengene på at købe tre Cru Classé-slotte: Château Chateau La Tour Carnet i Haut-Médoc, Chateau Fombrauge i St Emilion og Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har dog selv fortalt, at hans store livsværk er føromtalte Château Pape Clement, som han senere erhvervede i slutningen af 1980'erne.

”Køb en flaske "Bernard Magrez" i stedet for en flaske "St. Èmilion"

En af de ting, der er kendetegnende ved Bernard Magrez' tilgang til vin er, at hans navn altid figurerer på flaskerne. Uanset om det er en rosévin til 62 kroner fra Languedoc eller hans Pape Clement Grand Cru Classé til +1000 kroner, så er Bernard Magrez-signaturen på fronten af flasken. Bernard er nemlig meget bevidst om, at den yngre generation af vindrikkere ikke nødvendigvis kender forskellen på Margaux og St. Estéphe. Derfor vil han i stedet gøre kvaliteten synonym med hans eget navn. Man skal vide, at når man vælger en flaske fra Bernard Magrez, så får man solidt håndværk og fremragende vin. Det ses og mærkes da også tydeligt, når man står med flaskerne i hænderne - elegant design og smukke luksus-flasker, der matcher smagen i flaskerne.  

Selvom Bernard Magrez ejer slotte i Napa Valley, Chile og Argentina, så hersker der ingen tvivl om, at Bordeaux står hans hjerte nærmest. Derfor finder du også et stor udvalg af nye Magrez-vine fra Frankrigs mest berømte vinregion. Det gælder også hvidvine! Selvom de fleste Bordeaux-fans automatisk forbinder området med rødvin, så kan de fadlagrede hvidvine på hovedsageligt Sauvignon Blanc og Semillion byde på gigantiske oplevelser. Château Pape Clement har i årtier været bannerfører for hvid bordeaux i verdensklasse og slottet er et af de få, der har høstet 100 points hos Robert Parker for både deres rød- og hvidvin.

Elegante sydfranske value-vine fra Languedoc

Bernard Magrez laver også fortryllende vine fra det solbeskinnede paradis i Sydfrankrig. Her begyndte Bernard Magrez at arbejde for mere end 52 år siden mens han havde en masse andre projekter kørende i Bordeaux. Hans kone er nemlig fra den gamle middelalderby, Carcasonne, der er hovedbyen i den store vinregion, Pays d'Oc, hvor "Bleu de Mer"-serien kommer fra. Tre forskellige vine, der er skabt på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault og Sauvignon Blanc. Her skinner det virkelig igennem, at Bernard Magrez har en meget veludviklet sans for at frembringe vine af høj kvalitet til meget små penge. Derudover laver han også eksklusive rosévine fra det berømte Côtes de Provence.  Det her er vine, der sætter prikken over i'et på sommermiddagen og som du hiver frem, hvis du vil imponere gæsterne på terrassen. Og ja, så gør det heller ikke noget at flaskerne ligner en million!

Uanset om du er på udkig efter stor Cru Classé Bordeaux til vinkælderen eller læskende sydfransk Provence-rosé, så er Bernard Magrez-nøglerne i bunden af flaskerne din garanti for, at kvaliteten er på et ekstremt højt niveau!  

Årgang 2019
Servering 10-13°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
349,95 DKK
6 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point James Suckling
91 Point Andreas Larsson, Tasted

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter