
Ashton Hills Reserve Pinot Noir Adelaide Hills 2018
Yes, det er lykkedes… Vi er allernådigst tildelt 24 flasker af Australiens måske allerstørste Pinot Noir!
Den gamle bourgognefreak Stephen George laver kun sit ikoniske Reserve-flagskib i absolutte topårgange, hvor druepotentialet er exceptionelt, og hvor mikromarkens 5 specifikke Pinot Noir-kloner spiller perfekt op imod hinanden.
Det er denne ekstreme kvalitetbevidsthed og Stephens sans for detaljen, der har gjort Ashton Hills til den førende producent af Pinot Noir i Adelaide Hills, og som gør denne 2018’er til en uforglemmelig, Grand Cru-værdig totaloplevelse.
Nyd den til saftige steaks, grillet tun, laks og fjerkræ, lette asiatiske retter, charcuteri/røgvarer og svamperetter. Servér ved 14-17°C
“The most distinguished site in South Australia for Pinot Noir; Stephen’s unremitting attention to detail has made Ashton Hills the one Grand Cru of the state.” – James Halliday
Ashton Hills blev grundlagt i 1982 af den Bourgogne-glade winemaker Stephen George, som forelskede sig i 3 kølige hektar - 570 meter oppe i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Gennem 30 års grundige eksperimenter med mere end 25 forskellige kloner af Pinot Noir har Stephen fundet frem til de 5, der danner basis for South Australias fineste Pinot Noir.
Vinfremstillingen har i alle årene været så ”old school”, at den i dag er hyper-moderne! Ingen kunstvanding. Mosten spontangærer med en varierende procentdel hele drueklaser. Der tilsættes minimalt svovl, og modnes med gærkontakt. Anvendelsen af nye egetræsfade er yderst forsigtig (forbeholdt Estate- og Reserve-vine).
Stephen George har stadig sit hjem og virke på Ashton Hills, som dog i dag ejes af Wirra Wirra fra McLaren Vale. Stephen laver derfor nu Ashton Hills-vinene i tæt samarbejde med Wirra Wirra-winemaker Paul Smith, der har en fortid hos bl.a. Petaluma og Grosset.
Wirra Wirra har kun ét erklæret mål med sin investering i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Hvordan smager Ashton Hills Reserve Pinot Noir Adelaide Hills 2018?
Smuk kirsebærrød med flot farvedybde for druesorten. Næsen er ekstrem rig og nuanceret med parfumeret duft af friskplukkede roser, hindbær og mørke kirsebær, som akkompagneres af eksotiske urter, røg, trøfler, kanel, lakrids og ristede kaffebønner. I munden er vinen silkeblød og emmende af eksotisk krydrede røde og mørke bær. Nedenunder fornemses en frisk mineralsk tone og spændende ”stilkede” noter. Lang og fokuseret finish med afstemte tanniner og fadkrydderi. World Class Pinot Noir... No doubt! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Ashton Hills Reserve Pinot Noir Adelaide Hills 2018 passer godt til...
Om Ashton Hills Vineyard
”The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Ashton Hills blev grundlagt i 1982 af den Bourgogne-glade winemaker Stephen George, som forelskede sig i 3 kølige hektar 570 meter oppe i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Gennem 30 års eksperimenter med +25 forskellige kloner af Pinot Noir har Stephen fundet frem til de 5, der nu danner basis for South Australias bedste og mest burgundiske Pinot Noir-vine.
Vinfremstillingen har i alle årene været så ”old school”, at den i dag er hyper-moderne: Ingen kunstvanding. Mosten spontangærer med en varierende procentdel hele drueklaser. Der tilsættes minimalt svovl, og anvendelsen af nye egetræsfade er yderst forsigtig (forbeholdt Estate- og Reserve-vine).
Stephen George har stadig sit hjem og virke på Ashton Hills, som dog i dag ejes af Wirra Wirra fra McLaren Vale. Stephen laver derfor nu Ashton Hills-vinene i tæt samarbejde med Wirra Wirra-winemaker Paul Smith, der har en fortid hos bl.a. Petaluma og Grosset.
Wirra Wirra har ét erklæret mål med investeringen i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale