
Ashton Hills Pinot Noir Piccadilly Valley 2020
Kapow! Rekordanmeldt superårgang af vores mest populære (og altid udsolgte) australske Pinot Noir! Parfumeret som en frugthave i blomst. Sjæl og svæv som saftig rød bourgogne. Sommerlækker, så det næsten gør ondt...
3 hektar i kølige og regnvåde Piccadilly Valley. Heroppe i Adelaide Hills bor gamle Stephen George. Manden som i snart fire årtier, med et chokerende simpelt set-up, har bjergtaget anmeldere og vinnørder med så graciøse rødvine, at han må have burgundisk, Pinot Noir-inficeret blod løbende i sine årer!
Nyd den til andebryst, grillede fisk og skaldyr, barbequemarineret kylling og gris, charcuteri og milde oste. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Ashton Hills Pinot Noir Piccadilly Valley 2020?
Klassisk lys bourgognerød i glasset.. Næsen er liflig og parfumeret med noter af rose, ribs, jordbær, røde kirsebær og appelsinskal. Burgundiske strejf af urter, skovbund og five spice. I munden frisk og silkeagtig smooth med ultrapræcis rød bærfrugt. Herlig saftig, let krydret finish med fine tanniner. Drik nu, eller gem 7-10 år fra høståret.
Ashton Hills Pinot Noir Piccadilly Valley 2020 passer godt til...
Hvordan er Ashton Hills Pinot Noir Piccadilly Valley 2020 fremstillet?
Vinen er lavet på 100% Pinot Noir fra marker i Piccadilly Valley - den køligste, fugtigste og mest ”burgundiske” subregion i Adelaide Hills. Frugten fra egne marker suppleres med druer fra en lille håndfuld naboparceller. Mosten spontangærer med 40% hele drueklaser (som i Bourgogne), og der tilsættes først svovl i forbindelse med aftapningen. Vinen modner 12 mdr. på brugte franske egetræsfade for en frugtig, elegant og terroirpræget stil.
Druer
Pinot NoirOm Ashton Hills Vineyard
”The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Ashton Hills blev grundlagt i 1982 af den Bourgogne-glade winemaker Stephen George, som forelskede sig i 3 kølige hektar 570 meter oppe i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Gennem 30 års eksperimenter med +25 forskellige kloner af Pinot Noir har Stephen fundet frem til de 5, der nu danner basis for South Australias bedste og mest burgundiske Pinot Noir-vine.
Vinfremstillingen har i alle årene været så ”old school”, at den i dag er hyper-moderne: Ingen kunstvanding. Mosten spontangærer med en varierende procentdel hele drueklaser. Der tilsættes minimalt svovl, og anvendelsen af nye egetræsfade er yderst forsigtig (forbeholdt Estate- og Reserve-vine).
Stephen George har stadig sit hjem og virke på Ashton Hills, som dog i dag ejes af Wirra Wirra fra McLaren Vale. Stephen laver derfor nu Ashton Hills-vinene i tæt samarbejde med Wirra Wirra-winemaker Paul Smith, der har en fortid hos bl.a. Petaluma og Grosset.
Wirra Wirra har ét erklæret mål med investeringen i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale