
Ashton Hills Piccadilly Valley Pinot Noir 2021
”An excellent vintage” – Ashton Hills "The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Skynd dig. Prisklassens stærkeste australske Pinot Noir er evig og altid udsolgt - og i den nye årgang 2021 er kultvinene fra Ashton Hills lækre som aldrig før...
Parfumeret som en rosenhave i blomst. Svævende jordbærsaftig som rød bourgogne. Røget mineralsk og luksuriøst fadkrydret - så prisen ligner en joke!
Med sit skur af et vineri, højt oppe i Adelaide Hills, er den gamle Pinot Noir-professor Stephen George nærmest indbegrebet af burgundisk back-to-basics. Kun kvaliteten i glasset tæller, når Stephen og den unge winemaker Liam Van Pelt tryller i kælderen.
Resultatet er hands down de bedste Pinot Noir-vine i South Australia.
Nyd den til andebryst, grillede fisk og skaldyr, barbequemarineret kylling og gris, charcuteri og milde oste. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Ashton Hills Piccadilly Valley Pinot Noir 2021?
Elegant bourgognerød i glasset… Næsen lover supersaftig Pinot Noir med magisk duft af skovjordbær, nyplukkede roser, røde bær og svampe fra skovbunduen, røg, anis, ristede kaffebønner, kanel og vanilje… På tungen silkefin med smukt detaljerede frugtnoter. Vi taler utrolig saftig og lækker Pinot Noir med perfekt afstemte fadkrydderier, der i eftersmagen bindes smukt sammen med silketanniner, røget mineralitet og et urtet strejf af mynte… Perfekt Pinot! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Ashton Hills Piccadilly Valley Pinot Noir 2021 passer godt til...
Om Ashton Hills Vineyard
”The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Ashton Hills blev grundlagt i 1982 af den Bourgogne-glade winemaker Stephen George, som forelskede sig i 3 kølige hektar 570 meter oppe i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Gennem 30 års eksperimenter med +25 forskellige kloner af Pinot Noir har Stephen fundet frem til de 5, der nu danner basis for South Australias bedste og mest burgundiske Pinot Noir-vine.
Vinfremstillingen har i alle årene været så ”old school”, at den i dag er hyper-moderne: Ingen kunstvanding. Mosten spontangærer med en varierende procentdel hele drueklaser. Der tilsættes minimalt svovl, og anvendelsen af nye egetræsfade er yderst forsigtig (forbeholdt Estate- og Reserve-vine).
Stephen George har stadig sit hjem og virke på Ashton Hills, som dog i dag ejes af Wirra Wirra fra McLaren Vale. Stephen laver derfor nu Ashton Hills-vinene i tæt samarbejde med Wirra Wirra-winemaker Paul Smith, der har en fortid hos bl.a. Petaluma og Grosset.
Wirra Wirra har ét erklæret mål med investeringen i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener