
Ashton Hills Estate Pinot Noir 2018
Wauw! Ashton Hills er ”on fire” i årgang 2018…
Husets Estate Pinot Noir er en legendarisk terroirvin fra 3 hektar i Adelaide Hills - tætpakket med guddommelig parfumeret frugt, bourgognelignende mineralitet og udsøgte krydderier fra 12 måneder på nye og brugte franske fade.
Og fremfor alt det magiske, bourgogneinspirerede touch fra gamle Stephen George, der heldigvis stadig er dybt involveret i produktionen.
Stilen rammer lige i smørhullet mellem sexet rød bourgogne og californisk power-pinot. Prøv den mens du har chancen... vi er tildelt sølle 100 flasker!
Nyd den til andebryst, grillede fisk og skaldyr, barbeque-marineret fjerkræ og gris, charcuteri, svampe samt lette asiatiske retter. Servér ved 14-17°C.
“The most distinguished site in South Australia for Pinot Noir; Stephen’s unremitting attention to detail has made Ashton Hills the one Grand Cru of the state.” – James Halliday
Ashton Hills blev grundlagt i 1982 af den Bourgogne-glade winemaker Stephen George, som forelskede sig i 3 kølige hektar - 570 meter oppe i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Gennem 30 års grundige eksperimenter med mere end 25 forskellige kloner af Pinot Noir har Stephen fundet frem til de 5, der danner basis for South Australias fineste Pinot Noir.
Vinfremstillingen har i alle årene været så ”old school”, at den i dag er hyper-moderne! Ingen kunstvanding. Mosten spontangærer med en varierende procentdel hele drueklaser. Der tilsættes minimalt svovl, og modnes med gærkontakt. Anvendelsen af nye egetræsfade er yderst forsigtig (forbeholdt Estate- og Reserve-vine).
Stephen George har stadig sit hjem og virke på Ashton Hills, som dog i dag ejes af Wirra Wirra fra McLaren Vale. Stephen laver derfor nu Ashton Hills-vinene i tæt samarbejde med Wirra Wirra-winemaker Paul Smith, der har en fortid hos bl.a. Petaluma og Grosset.
Wirra Wirra har kun ét erklæret mål med sin investering i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Hvordan smager Ashton Hills Estate Pinot Noir 2018?
Lys kirsebærrød med herlig guddommelig parfumeret duft af viol, hindbær, jordbær og kirsebær, der følges komplekst på vej af burgundisk skovbund, rusten jord, anis, cedertræ, fine urter samt eksotiske fadkrydderier. I munden silkeblød med smukt nuanceret bærfrugt og udsøgt fadkrydderi i komplet harmoni. Afslutningen er lang, mineralsk og nærmest euforiserende kompleks. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Ashton Hills Estate Pinot Noir 2018 passer godt til...
Om Ashton Hills Vineyard
”The One Grand Cru of the State” – James Halliday
Ashton Hills blev grundlagt i 1982 af den Bourgogne-glade winemaker Stephen George, som forelskede sig i 3 kølige hektar 570 meter oppe i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Gennem 30 års eksperimenter med +25 forskellige kloner af Pinot Noir har Stephen fundet frem til de 5, der nu danner basis for South Australias bedste og mest burgundiske Pinot Noir-vine.
Vinfremstillingen har i alle årene været så ”old school”, at den i dag er hyper-moderne: Ingen kunstvanding. Mosten spontangærer med en varierende procentdel hele drueklaser. Der tilsættes minimalt svovl, og anvendelsen af nye egetræsfade er yderst forsigtig (forbeholdt Estate- og Reserve-vine).
Stephen George har stadig sit hjem og virke på Ashton Hills, som dog i dag ejes af Wirra Wirra fra McLaren Vale. Stephen laver derfor nu Ashton Hills-vinene i tæt samarbejde med Wirra Wirra-winemaker Paul Smith, der har en fortid hos bl.a. Petaluma og Grosset.
Wirra Wirra har ét erklæret mål med investeringen i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale